Çıtır çıtır kızarmış patates için bir kaşık bundan ekleyin! Meğer fast food işletmeleri böyle yapıyormuş

Çıtır çıtır kızarmış patates için bir kaşık bundan ekleyin! Meğer fast food işletmeleri böyle yapıyormuş

Patates kızartması, hemen hemen herkesin sevdiği ve sıkça tükettiği bir atıştırmalık. Evde yapıldığında ise, daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Bazı püf noktaları dikkat ederek, evinizde lezzetli ve çıtır çıtır patates kızartmaları yapabilirsiniz. İşte, çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktaları...

Patates kızartması yaparken herkes çıtır çıtır olmasını istiyor. Bir çok restoran et yemeklerinin yanında mutlaka çıtır çıttır lezzetli patates kızartması servis ediyor. Restoranlarda servis edilen patates kızartmaları evde yapılanlardan daha iyi ve çıtır çıtır oluyor. Aslında tıpkı restoranlardaki kadar lezzetli patates kızartması yapmak aslında evde de mümkün.

Artigercek'te yer alan habere göre, patates kızartması sofraların her daim gözdesi. Günün her öğünü tüketebileceğiniz patates kızartmasını birkaç püf noktasını uygulayarak çıtır çıtır bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz. Her seferinde keyifle tüketeceğiniz çıtır çıtır patates kızartması için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

PATATES KIZARTMASININ ÇITIR ÇITIR OLMASI İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

PATATESLERİ DOĞRU ŞEKİLDE KESİN

Patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek, kızartma işleminin homojen bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Bu nedenle, patatesleri keserken dikkatli olmalı ve mümkün olduğunca aynı kalınlıkta dilimler elde etmeye çalışmalısınız.

PATATESLERİ ÖNCEDEN ISLATIN

Patates dilimlerini suya koyarak bir süre bekletmek, nişastanın bir kısmını uzaklaştırarak daha çıtır bir kızartma elde etmenizi sağlar. Yaklaşık 30 dakika boyunca suda bekletilen patates dilimleri, daha sonra iyice kurulanmalı ve kızartma işlemine geçilmelidir.

TENCEREDE DERİN YAĞ KULLANIN

Patates kızartması yaparken derin yağ kullanmak, patateslerin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlar. Tencereye yeterli miktarda yağ koyarak patateslerin tamamen kaplanmasını sağlamalısınız.

TENCEREYE 1 KAŞIK SİRKE EKLEYİN

Tencereye koyduğunuz yağın içine 1 kaşık sirke eklemek, patateslerin daha çıtır olmasını sağlar. Sirke, patates dilimlerinin dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken, iç kısmının da yumuşak kalmasını sağlar.

PATATESLERİ DOĞRU SICAKLIKTA KIZARTIN

Patatesleri kızartırken yağın sıcaklığının doğru olması çok önemlidir. Genellikle 170-180 derece arasında olan yağ sıcaklığı, patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlar. Ayrıca, patatesleri fazla yağda bekletmemeye de dikkat etmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN