Çoban sorunu mesleğini bıraktırdı! Baba yadigarı dedi bankacılıktan hayvancılığa geçti: Hem verimi hem üretimi artırdı

Çoban sorunu mesleğini bıraktırdı! Baba yadigarı dedi bankacılıktan hayvancılığa geçti: Hem verimi hem üretimi artırdı

Türkiye’de son yıllarda çoban sorunu artış gösterirken, Kayseri’de yaşayan ve aynı sorunla karşı karşıya gelen Çağlar Çetin de çoban bulamadığı için kendi mesleği bankacılığı bırakarak, hayvancılığa geçti. Yıllardır bu işi sürdüren Çetin, çalışmalarıyla hem verimi hem üretimi artırdı.

Kayseri'de yaşayan Çağlar Çetin (35), babasından kalan hayvanlara çoban bulamamanın zorluklarıyla karşılaştıktan sonra bankacılık kariyerini bırakıp hayvancılıkla uğraşmaya başladı. Çetin'in bu dönüşümü, hem kişisel bir karar hem de Türkiye'deki çoban sıkıntısı sorununa bir çözüm arayışı olarak değerlendirilebilir.

kayseride-bankaciligi-birakip-hayvanciliga-baslayan-caglar-cetin-2.jpg

BANKACILIKTAN HAYVANCILIĞA GEÇİŞ

Çağlar Çetin, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 2010 yılında mezun olduktan sonra 2011 yılında bankacılık sektörüne adım attı. Çetin, bankacılık kariyerinde çeşitli şubelerde tarım portföyü olarak görev yaptıktan sonra, Sivas’ın Kangal ilçesindeki şubenin müdürlüğüne terfi etti. Ancak, babasından kalan hayvanlara çoban bulamamış olması, bankacılığı bırakma kararında etkili bir faktör oldu.

kayseride-bankaciligi-birakip-hayvanciliga-baslayan-caglar-cetin-1.jpg

HAYVAN SAYISINI ARTIRMAYA BAŞLADI

2019 yılında bankacılıktan ayrılarak Yeşilhisar ilçesine yerleşen Çetin, yaklaşık iki yıldır hayvancılıkla ilgileniyor. Başlangıçta 150 küçükbaş hayvanla başladığı işinde, 350'ye kadar hayvan sayısını çıkarmayı başardı. Çetin, hayvancılığın yanında tarım da yaparak kendi kaba yem üretimini gerçekleştirdiğini belirtiyor. Çetin'in bu süreçte karşılaştığı en büyük sorunlardan biri çoban bulma sıkıntısı oldu.

kayseride-bankaciligi-birakip-hayvanciliga-baslayan-caglar-cetin-3.jpg

HAYVANCILIĞIN GETİRİSİ DAHA FAZLA

Çağlar Çetin, gençlere hayvancılık ve tarım sektörleri hakkında bazı tavsiyelerde bulundu. Çetin, bu mesleklerin özellikle verimlilik ve üretkenlik açısından avantajlar sunduğunu belirtti. “Koyun bereketli ve verimli bir hayvandır” diyen Çetin, hayvancılığın dışarıda çalışılacak maaşlardan daha fazla getirisi olabileceğini vurguladı. Çetin ayrıca, üretimin ülke ekonomisi için ne kadar kritik olduğunu ve üretmeyen merkezlerin başarısız olma riski taşıdığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN