Prof. Dr. Canan Karatay, uyuz hastalığından korumanın doğal yolunu paylaştı! Marketlerde ve aktarlarda satılıyor

Prof. Dr. Canan Karatay, uyuz hastalığından korumanın doğal yolunu paylaştı! Marketlerde ve aktarlarda satılıyor

Uyuz vakalarının artması, toplumda endişe yaratıyor. Üç aylık yaz tatilinin ardından, çocuklar tekrar ders başı yaptı. Son dönemde hızla yayılan uyuz salgını özellikle çocuklarda görülebiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, uyuz hastalığından doğal yollarla korunmanın yöntemini anlattı. İşte, uyuz hastalığından korunmanın yolları...

Uyuz, ciltte kaşıntı ve kızarıklığa neden olan bir parazit enfeksiyonu. Bu enfeksiyon, temas yoluyla kolayca yayılabilir ve özellikle kalabalık ortamlarda salgınlar oluşturabilir.

Okullar, ortak çalışma alanları, alışveriş merkezleri gibi kalabalık yerlerde hızlı bir şekilde yayılan uyuz salgınına karşı kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan hayat kurtaran tarif geldi.

UYUZ HASTALIĞINDAN KORUNMANIN YOLLARI

Gazetepencere'de yer alan habere göre, Prof. Dr. Canan Karatay, uyuz hastalığından korunmanın yollarını şöyle anlattı: "Bu yöntemle tüm salgın hastalıklardan korunun: Bir bardak suya karbonat atın ve mucizeye tanık olun. Bir daha ne siz ne de çocuğunuz hasta olmayacak."

Uyuz salgınıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bakterilerden koruyan gizli tarifini paylaştı:

"Mikroplar, bakteriler, parazitler alkali ortamlarda yaşayamazlar. Vücudumuzu alkali suyla yıkamamız gerekiyor. Bir bardak suya bir tatlı kaşık sodyum bikarbonat katacağız. Bu suyla kaşınan yerlerimizi bol bol yıkayacağız. İkinci olarak da ev sirkesiyle kaşınan yerlere süreceğiz. Sirke, parazitleri anında öldüren doğal bir ilaç."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN