İçişleri Bakanı Yerlikaya, Adnan Menderes’i kabri başında yad etti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Adnan Menderes’i kabri başında yad etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, merhum Başvekil Adnan Menderes’i vefat yıl dönümünde kabri başında dualarla andı ve darbe girişimlerine karşı kararlı duruşunu vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, merhum Başvekil Adnan Menderes’in vefat yıl dönümünde düzenlenen törende konuştu. Bakan Yerlikaya, törende Adnan Menderes’i dualarla andıklarını belirterek, "Bu tören sadece bir anma değil; aynı zamanda bağımsızlığımıza ve milli irademize yönelik darbe ve kalkışmaları bir kez daha lanetlemek için toplandık" dedi.

"BU TÖREN, BİR ANMADAN FAZLASI"

Bakan Yerlikaya, törende yaptığı açıklamada, "Bugün bizler; Merhum Adnan Menderes’in manevi huzurunda, bağımsızlığımıza ve milli irademize vurulmaya çalışılan prangaları, 27 Mayıs’ı, 12 Eylül’ü, 15 Temmuz’u; tüm darbe, ihanet ve kalkışmaları bir kez daha lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ADNAN MENDERES, KALBİMİZDE YAŞATILMAYA DEVAM EDİYOR"

Konuşmasında Adnan Menderes’in aradan geçen 63 yıla rağmen milletin kalbinde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes aradan geçen 63 yıla rağmen Aziz Milletimizin kalbindeki en müstesna yerde yaşamaya ve yaşatılmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ RAHMET VE SAYGIYLA YAD EDİYORUZ"

İçişleri Bakanı, Demokrasi şehitleri Adnan Menderes ile dava arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmet ve saygıyla anarak, "Demokrasi şehitlerimiz merhum #AdnanMenderes ile dava arkadaşları #FatinRüştüZorlu ve #HasanPolatkan’ı vefat yıl dönümlerinde rahmet ve saygıyla yâd ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN