DEAŞ Üyesi Soltamatiov, Kilise saldırısından tutuklandı

DEAŞ Üyesi Soltamatiov, Kilise saldırısından tutuklandı

MİT'in gerçekleştirdiği operasyonla yakalanan DEAŞ üyesi Viskhan Soltamatiov, mahkeme tarafından "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak öldürme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

DEAŞ üyesi Viskhan Soltamatiov, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne yönelik saldırının planlayıcısı olarak yakalandı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Santa Maria İtalyan Kilisesi'deki saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi Viskhan Soltamatiov'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

MİT OPERASYONU İLE GEÇTİĞİMİZ HAFTA İSTANBUL'DA YAKALANMIŞTI

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine götürülen şüpheli, ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Soltamatiov'u "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak öldürme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutukladı.

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki silahlı saldırı 28 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşmiş, saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN