Ne Türk kahvesi ne espresso! En faydalı kahve açıklandı: Enerji veriyor, sağlığı koruyor

Ne Türk kahvesi ne espresso! En faydalı kahve açıklandı: Enerji veriyor, sağlığı koruyor

Kahve severler bu kez ne Türk kahvesine ne de espresso'yu tercih edecek. İçlerinde öyle bir kahve var ki en faydalılar listesine adını yazdırdı. Hem vücuda enerji veriyor hem de sağlığınızı koruyor. Kahve çeşitlerinin sağlığa etkileri üzerinde incelemeler devam ederken yalnızca lezzet değil sağlık açısından fayda sağladığı da gözler önüne seriliyor. İşte en faydalı kahve çeşidi…

Anadolu topraklarında 16 yüzyıldan bu yana en sevilen içeceklerin başında gelen kahve I Dünya Savaşı'nın ardından Osmanlı İmparatorluğu'nun Yemen’i kaybetmesi ile birlikte Türkiye'de yerini çaya bıraktı. Cumhuriyet ile birlikte yaygın olarak çay tüketilse de son yıllarda kahve popülerliği her geçen gün artıyor. Güne başlamadan kahve rutini oluşturan birçok kişi kahvenin sağlık üzerindeki etkilerini de merak ediyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda en faydalı kahve çeşidi de belli oldu. İşte en faydalı kahve çeşidi…

FAYDALI KAHVE TÜRÜ HANGİSİDİR?

Kahve çekirdeklerinin içerisinde yer alan kafein miktarının ortak özellik olduğu düşünülse de bu yaklaşım büyük bir hata olarak görülüyor. Kahve içerisinde birçok farklı değişken bulunurken kahvelerin sağlığı olan faydaları ya da zararları da dikkat çekiyor. Türkiye'de en çok tüketilen Türk kahvesi, Latte ya da espresso olurken bazı kişiler bunu sakıncalı olduğunu belirtirken bazıları da Sporcular için en sağlıklı içecek türünün kahve olduğunu belirtiyor.

Kahve Çeşitleri Nelerdir? Türk ve Dünya Kahveleri Resimli Listesi - Nefis Yemek Tarifleri

Yapılan çalışmalar ya da kulaktan dolma bilgiler göz önüne alındığında en sağlıklı kahve türünün filtre kahve olduğu mutlaka kulağınıza çalınmıştır. ABD'de bulunan Vermont Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmada yüzü aşkın denek üzerinde düzenli olarak kahve tüketimi etkileri incelendi. Yapılan araştırmalar doğrultusunda en sağlıklı kahve türünün Filtre kahve olduğu ortaya çıktı.

EN ZARARLI KAHVE TÜRÜ HANGİSİDİR?

Filtreye konulmuş öğütülmüş kahvenin içerisine bir miktar su dökülerek hazırlanan filtre kahve hazırlamış adımları bakımından faydalı maddeleri kahvenin içerisinde bırakarak en sağlıklı kahve türü olarak görüldü. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen filtre kahve vücuda enerji verirken kalp ve damar sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Kahve türü çok sayıda antioksidanı içerisinde barındırırken kahve yapımında kullanılan su, tozun içerisinden sızarak tüm iyi maddelerin ortaya çıkmasını ve zararlı maddelerin kahve telvesi ile birlikte atılmasını sağlar. Uzmanlar en faydalı kahvenin yanı sıra en zararlı kahve türlerini de açıkladı.

Kahve Hakkında Bilgiler: Kahve Çeşitleri, İsimleri, Özellikleri ☕️

Akademisyenler tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda Türkiye'de yaşayanlar için oldukça kötü bir tablo ortaya çıktı. Sağlığa en zararlı kahve türleri filtre edilmemiş kahveler olurken telvenin uzun süre boyunca sıvının içerisinde kaldığı kahve çeşitleri de tehlike olarak değerlendirildi. Uzmanlar bu kahvelere örnek olarak Türk ve Fransız kahvelerini işaret etti. Filtre edilmemiş kahvelerin filtre kahveleri kıyasla 30 kat daha fazla kolesterol içerdiği görülürken kalbi daha fazla yük binmesine neden olduğunu da belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN