Aydemir Akbaş hayatını kaybetti: 88 yaşındaki ünlü oyuncu kanser tedavisi görüyordu

Aydemir Akbaş hayatını kaybetti: 88 yaşındaki ünlü oyuncu kanser tedavisi görüyordu

Türk tiyatrosunun ve sinemasının önemli isimlerinden biri olan Aydemir Akbaş, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu, iki gün önce hastaneye kaldırıldıktan sonra yoğun bakıma alınmıştı. 88 yaşındaki oyuncu, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kanser tedavisi gören ve son günlerde sağlık durumu kötüleşen 88 yaşındaki ünlü oyuncu Aydemir Akbaş, iki gün önce hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Akşam saatlerinde durumu daha da kötüleşen Akbaş, yaşamını yitirdi.

AYDEMİR AKBAŞ'TAN ACI HABER GELDİ

İki gün önce, yakınları tarafından evinde baygın halde bulunan ve hastaneye kaldırılan 88 yaşındaki oyuncu Aydemir Akbaş, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Aydemir Akbaş'ın hastaneye kaldırıldığını yakın dostu İbrahim Tatlıses duyurmuştu. Tatlıses; "45 yıllık değerli dostum, değerli ağabeyim Aydemir Akbaş şu anda yoğun bakımda. Siz değerli sevenlerimden dua bekliyorum" demişti.

66bfcb7837446c241540353a.webp

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş evinde baygın bir şekilde bulunmuş ve apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Akbaş entübe edilmişti. Usta oyuncudan acı haber geldi. Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Usta sanatçının vefat haberini sosyal medya üzerinden duyuran menajeri Özgür Aksoy, "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY SK, AKBAŞ İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Galatasaray Divan Kurulu üyesi olan Aydemir Akbaş'ın takımı başsağlığı mesajını X'ten paylaştı. Galatasaray kimliğini her zaman ve her yerde vurguladığını söyleyen Sarı-kırmızılı kulüp "Akbaş’a, Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" dedi.

Galatasaray SK, X hesabından Akbaş için şu sözleri paylaştı:

"Kulübümüzün 7201 sicil numaralı Divan Kurulu Üyesi Aydemir Akbaş’ın vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Galatasaraylı kimliğini her zaman ve her yerde vurgulayan usta oyuncu Aydemir Akbaş’a, Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz."

İBRAHİM TATLISES'İN 45 YILLIK DOSTUYDU

Instagram hesabından yakın ardakaşı ile fotoğrafını paylaşan İbrahim Tatlıses, "45 yıllık değerli dostum, değerli ağabeyim Aydemir Akbaş şu an yoğun bakımda. Siz değerli sevenlerimden Aydoş'uma dua bekliyorum, Saygılarımla" açıklamasını yapmıştı.

screenshot-5.jpg

"UMARIM TEKRAR ATLATIRIM"

Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele eden Aydemir Akbaş, Ocak 2023'te yeniden kansere yakalandığını duyurmuştu.

1.webp

Herkese merhaba. Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim başladı. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim, şimdilik yazmaya ve çalışmaya devam. Sevenlerime, yakınlarıma selamlar sevgiler.

Şafak Sezer'in başrolünde yer aldığı komedi serisi 'Kolpaçino'da 'Sabri' karakterine hayat veren Aydemir Akbaş, son olarak 'Kolpaçino 4 4'lük' filminde kamera karşısına geçmişti.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak İstanbul Feriköy'de doğdu. Babası Balkan Savaşları'nda İstanbul'a geldi. Amcası ise Hareket Ordusu mensubuydu. Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı.

Gazetecilik yaparken tanıştığı Altan Erbulak'ın yönlendirmesiyle tiyatro oyunculuğuna başlayarak Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalıştı. "Keşanlı Ali Destanı", "Direkler Arası", "Zilli Zarife", "Ferhat ile Şirin" gibi oyunlarda rol aldı.

1968 yılında, Ayfer Feray – Nisa Serezli Tiyatrosu’nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosunda ve Ortakları Tiyatrosu'nun ortaklarından biri oldu. Burada "Nikâh Kağıdı", Düşenin Dostu" oyunlarında rol aldı. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı.

3712020-569cfd719a93c98ca9e5ac8919f7c90c.jpg

Aydemir Akbaş, sinemaya, 1964'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı film ile geçti. Fakat, filmden önce "Keşanlı Ali Destanı"nın ilk tiyatro gösteriminde (31 Mart 1964) hem sahne amirliği yapmış hem de "Sipsi Selim" karakterine hayat vermiştir.

Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynadı. 1974 yılında Yeşilçam seks filmleri furyasında çok sayıda erotik komedi filminde rol aldı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı.

Şafak Sezer ile "Kolpaçino" serilerinde rol aldı.

Aydemir Akbaş oyuncu olarak çoğu komedi türünde olmak üzere 100'ü aşkın filmde rol almış, 8 kez de yönetmen koltuğuna oturmuştur. Bunun dışında 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. Ayrıca birçok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN