Sinop’a gitmek için 6 neden! Kimse dönmek istemiyor, eş dost toplanıp buraya gidiliyor

Sinop’a gitmek için 6 neden! Kimse dönmek istemiyor, eş dost toplanıp buraya gidiliyor

Gezip görmeye değecek farklı toprakları içerisinde saklayan Türkiye, eşsiz güzelliği ile herkesi mest ediyor. Türkiye'nin en güzel noktalarından biri olarak bilinen Sinop’a neden gitmeliyim diyorsanız yanıt bu haberde. İşte Sinop'un en güzel tatil yerleri…

Tatil yapmak için İzmir, Muğla, Antalya'yı düşünenler burayı gördükten sonra tüm planlarını değiştirecek. Sinop'ta gezip görmeye değecek en güzel tatil yerleri belli oldu. Kimse buradan dönmek istemiyor. İşte Sinop'un en güzel tatil yerleri…

ayancik.jpg

1. Ayancık

Yaz döneminde nüfusunu ikiye katlayan Ayancık Sinop'un en güzel tatil yerlerini de içerisinde barındırıyor. Ayancık ilçesine gittiğinizde mutlaka bu yerleri görmeniz gerekiyor.

  • Çamurca Plajı
  • Akgöl
  • İnaltı Mağarası
  • İnceburun Feneri

Cittaslow Gerze | Sinop – Şirin Gerze

2. Gerze

Tatilcilerin keyif aldığı başka bir nokta olarak karşımıza çıkan Sinop Burnu bir diğer adıyla Boztepe Burnu, Akliman, Başkaya ve Hamsilos gibi manzaraları da turistlere sunuyor. Geçmişte bir ada olarak kullanılsa dahi Selçukluların sonradan burayı doldurdu bilinen bu yer Kayalık uçurumlardan denize girilen irili ufaklı çok sayıda mağarayı içerisinde saklıyor. Gerze ilçesine yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunan Saklıköy Şelalesi yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. 20 metre tepeden dökülen şelale dar kaya duvarlarıyla herkese hayran bırakıyor. Ancak şelaleye ulaşmak için 1.5 kilometre yürümek gerekiyor.

AYANCIK - YENİ KONAK - TÜRKELİ - ÇATALZEYTİN 15. BÖLGE HUDUDU KARAYOLU YAPIM İŞİ | Yapı ve Yapı

3. Türkeli

Tatil denildiğinde akla ilk olarak Türkeli Plajı geliyor. Temiz ve bakımlı kumsalının yanı sıra konforlu bir tatil alanı sunan Türkeli Plajı, duş, şezlong, büfe, tuvalet gibi birçok hizmeti de içerisinde barındırıyor. Merkezi bir konumda yer alan Türkeli Plajı çevresinde otel ve pansiyon seçeneği de fazlasıyla bulunmaktadır. Ücretsiz olan plaj il merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Babakale Akliman Koyu

4. Akliman

Tatil yapacağını alanların birçoğu Sinop merkezde yer almaktadır. Akliman, tatilcilerin tercihleri arasında yer alırken il merkezine ise sadece 9 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ücretsiz girişi bulunan plajı ile birlikte piknik yapmak ve mangal yakmak için de uygun yerler bulunmaktadır. En çok ziyaret edilen noktalardan biri olan Akliman 20 metreye uzunluktaki plajı ile dikkat çekiyor.

SİNOP KARAKUM SOSYAL TESİSLERİ SEZONU AÇTI - Haber 57

5. Karakum

İsminden de anlayabileceğiniz gibi deniz zemininde bulunan kumun ciddi bir bölümünün Kara olması nedeniyle Karakum adına sahiptir. Nadir görülen bu durum ziyaretçilerin ilgisini çekerken deniz dibindeki bu değişimin nedeni yanardağ tarafından püskürtülen kum ve kül olarak görülmektedir.

HAMSİLOS TABİAT PARKI | Kültür Portalı

6. Hamsilos

Merkeze yalnızca 11 kilometre uzaklıkta yer alan Hamsilos, 30 yıldır 1. sit alanı statüsünde korunmaktadır. Balıkçılık, trekking, fotoğrafçılık, yüzme, kamp, kano ve deniz bisikleti gibi aktivitelere son derece uyumlu olan Hamsilos, dalış meraklılarının da favori noktası oluyor. 140'ın üzerinde kuşa ev sahipliği yapan Hamsilos, Yunancada küçük hamsi anlamına gelmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN