Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem! Gelire göre ödeme uygulaması başlıyor: Bakan Bayraktar duyurdu

Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem! Gelire göre ödeme uygulaması başlıyor: Bakan Bayraktar duyurdu

Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem başlıyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar duyurdu! Gelire göre ödeme başlıyor...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansı Editör Masası programında enerji politikalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Doğal gaz ve elektriğin temel ihtiyaçlar olduğunu vurgulayan Bayraktar, Türkiye'nin 81 ilinde doğal gazın kullanımda olduğunu ve bu hizmeti daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirtti.

DOĞAL GAZ TÜM TÜRKİYE'YE ULAŞACAK

Faturası kendi adına olanlar dikkat! O uygulama başladı: Faturanızın yarısı silinecek hemen başvurun

Bakan Bayraktar, doğal gazın artık zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğini ifade ederek, şu an ülke genelinde doğal gaz erişiminin 81 ilde sağlandığını açıkladı. Sanayi, ticarethaneler ve evlerde kullanılan bu önemli kaynağın büyük oranda ithal edildiğini belirten Bayraktar, Karadeniz'de yapılan doğal gaz keşfiyle ithalata olan bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

HALKIN FATURASI DEVLET DESTEĞİYLE HAFİFLETİLİYOR

Bakan Bayraktar açıkladı: Enerji ve madencilik sektörüne 181,7 milyar lira kamu yatırımı yapacağız | Ekonomi Haberleri

Bayraktar, özellikle salgın döneminden bu yana hane halkı ve işletmelerin doğal gaz ve elektrik faturalarına devletin ciddi bir destek sağladığını vurguladı. "Elektrik ve doğal gazda Hazine üzerinden çok ciddi desteğimiz var. 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. OVP içinde de desteklerin etkinleştirilmesi başlığı altında var. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var. Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" dedi.

ENFLASYON VE CARİ AÇIKLA MÜCADELE

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde enflasyon ve cari açığı düşürmek için enerji ithalatını azaltma stratejilerine de değinen Bayraktar, enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Bu süreçte Merkez Bankası ve Hazine ile koordineli çalıştıklarını ifade etti.

SOMALİ’DE 3 BOYUTLU SİSMİK ARAŞTIRMA BAŞLIYOR

Türkiye Somali denizlerinde doğalgaz ve petrol arayacak

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji arama çalışmalarını genişletmeye devam ettiğini belirterek, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin bu ay sonunda veya Ekim başında Somali'ye gönderileceğini açıkladı. Burada 3 boyutlu sismik araştırmalar yapılacağını bildiren Bayraktar, çalışmaların Türkiye'nin enerji stratejisi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

AKKUYU PROJESİNDE SİEMENS KRİZİ

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi hakkında da konuşan Bayraktar, Siemens şirketinin santral için gereken parçaların temininde gecikmeler yaşandığını ve bunun projeyi aksattığını belirtti. Bu durumun bir karşılığı olması gerektiğini ifade eden Bayraktar, madencilik teknolojileri konusunda Çin gibi ülkelerle yeni iş birlikleri için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN