Özel, geçmişteki 'bidon kafa' ifadesi için özür diledi, Erdoğan'a çağrı yaptı: Ben görevimi yaptım sıra sende

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de bir röportajdaki ifadeleri nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'nun 30 Ağustos törenlerinde Özgür Özel ile yan yana oturmasını eleştirmiş ve "CHP lideri Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" demişti. Erdoğan'a yanıt veren Özel, 'bidon kafa' ve göbeğini kaşıyan adam’ ifadesini kullananlar adına özür diledi ve Erdoğan'a çağrı yaparak, "Ben görevimi yaptım sıra sende" dedi.

İzmir'deki verdiği bir röportajda ifadeleri nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'nun 30 Ağustos törenlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yan yana oturmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu fotoğrafın Türk siyasetine ve demokrasisine yakışmadığını belirterek, CHP lideri Özel'in millete özür borcu olduğunu söylemişti.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında Erdoğan'ın 'özür borcu' sözlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, "Ben Dilruba’nın ifadelerini değil ifade özgürlüğünü sahipleniyorum. Dilruba’nın sözlerinden alınmış, üzülmüş kişiler varsa ben Dilruba adına özür dilerim." dedi.

'BEN ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM SIRA SAYIN ERDOĞAN'DA'

"Ben üzerime düşeni yaptım sıra Sayın Erdoğan'da" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özür dilemesi için çağrıda bulunan Özel, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, Dilruba'nın bunları söylemesi yasak ama AK Parti'ye müzahir, AK Parti'ye yakın isimlerin hatta yöneticilerin ağzına geleni söylemesi, Atatürk'e, Cumhuriyetin kurucu kadrolarına, CHP seçmenine hakaret etmesi imtiyaz olabilir mi?

Şimdi sıra Erdoğan'da ben de kendisine diyorum ki. Başta kendisinin özellikle CHP'li seçmenleri hedef alarak terörist dediği ifadeler, çürük dedikleri ya da ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dediği ifadeler çok sayıda CHP'li seçmeni, kendisinden olmayanları üzdü. Şimdi Sayın Erdoğan da onlardan bir özür dilesin ve Türkiye yeni bir aşamaya geçsin"

'AK PARTİLİ OLMAYANLARI ÜZEN BÜTÜN İFADELERİ İÇİN ÖZÜR DİLESİN'

Kendisinin dilenecek bir özürü olmadığını belirten Özel, Dilruba'nın ifadelerinin partilerine mal edildiğini söyledi:

"Benim dilenecek özrüm yok. Ama madem Dilruba’nın sözlerini bize mal ediyorlar, sadece Dilruba da değil. Birisi çıkmış köşe yazmış, ‘Bidon kafa’ demiş, birisi köşe yazmış ‘göbeğini kaşıyan adam’ demiş. Bunlar da AK Partili seçmeni üzmüş. AK Partili seçmenden bunları söyleyenler adına ben özür diliyorum. Hadi sayın Erdoğan da bir adım atsın ve söylediği sözler için, Cumhuriyet Halk Partilileri, AK Partili olmayanları üzen bütün ifadeleri için özür dilesin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN