2 bin hektardan fazla alan kül olmuştu... İzmir'i defineciler yaktı

2 bin hektardan fazla alan kül olmuştu... İzmir'i defineciler yaktı

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda 13 Ağustos'ta başlayan ve 2 bin 196 hektarlık alanı küle çeviren orman yangınıyla ilgili 8 kişi gözaltına alınmıştı. Yangını, tarihi eser aramak amacıyla kaçak kazı yaparken çıkardıkları öne sürülen ve mahkemeye sevk edilen kişilerden 5'i tutuklandı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı’ndaki ormanlık alanda 13 Ağustos’ta başlayıp Çiğli ve Bornova ilçesi sınırlarına kadar yayılan, 5 gün süren yoğun mücadele sonucunda kontrol altına alınabilen yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, tarihi eser bulmak için kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölgede geniş çaplı bir çalışma yapıldı.

Yangının çıktığı alanlarda incelemelerde bulunan ekipler, 150 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını analiz ederek tarihi eser kaçakçılığı amacıyla kazı yapan 8 kişiyi tespit etti.

d4g4sd4gds4.jpg

40 OBJE VE İMİTASYON BANKNOTLAR ELE GEÇİRDİ

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda tarihi eser olduğu değerlendirilen 40 obje ve imitasyon banknotlar ile polis emeklileri derneği üyelik kartı, polis gazetesi kimlik kartı, polis araç tanıtım kartı ve sahte olduğu değerlendirilen pasaportlar da ele geçirildi.

Çıkarıldıkları adliyede cumhuriyet savcılığındaki sorguları sonrası hakimliğe sevk edilen şüphelilerden E.Y, S.K. ve M.İ, "taksirle yangına neden olmak" ve "kaçak kazı yapmak", D.Y. ve A.S. de "kaçak kazı yapmak" suçlamasıyla tutuklandı, 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Yamanlar Dağı'ndaki ormanlık alanda 13 Ağustos'ta başlayan ve 3 ilçe sınırlarına yayılarak 2 bin 159 hektar alanda etkili olan yangın, 18 Ağustos'ta kontrol altına alınıp söndürülmüş, çok sayıda ev ve iş yeri de hasar görmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN