Dönüp dolaşıp Türkiye'yi vuracak! Dolarda 18 Eylül'e hazır olun, ünlü ekonomist uyardı: Dolar için hayırlı olmayacak

Dönüp dolaşıp Türkiye'yi vuracak! Dolarda 18 Eylül'e hazır olun, ünlü ekonomist uyardı: Dolar için hayırlı olmayacak

Dönüp dolaşıp Türkiye'yi vuracak! Dolar kurunda 18 Eylül'e hazır olun! Ünlü ekonomist tarih vererek uyardı...

Merkez Bankası'nın dolar üzerindeki baskısı sürerken, dolar 34 TL seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalarda hareketlilik devam ederken, güncel döviz kurları dikkat çekiyor. Kapalıçarşı'da dolar 34,06 TL, euro 37,59 TL, İngiliz sterlini 44,56 TL, İsviçre frangı ise 40,28 TL seviyelerinde satışta.

UZMANLARDAN DOLAR İÇİN KRİTİK UYARILAR

Dolar kuru o seviyeye gelince duracak! Ünlü ekonomist dolar için rakam verdi

HSBC Ekonomisti Melis Metiner, Türkiye'de 2024 yılı içerisinde faiz oranlarında bir gevşeme beklemediklerini ifade ederken, 2025 yılı için daha önden yüklemeli faiz indirimlerinin söz konusu olabileceğini belirtti. Metiner'in bu açıklamaları sonrası, ekonomist Evren Devrim Zelyut, kendi YouTube kanalında konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Zelyut, HSBC'nin raporuna dikkat çekerek, "Faiz önden yüklemeli olursa kuru da önden yükleyerek bir güzel yukarı doğru zıplatırsınız" ifadelerini kullandı.

18 EYLÜL’E DİKKAT ÇEKTİ

Dolar 60 lira olacak" diyen Selçuk Geçer çark etti! Dolar yerine bakın ne önerdi

Zelyut, 18 Eylül tarihine işaret ederek, FED'in o tarihte yapacağı toplantının dolar kuru üzerinde önemli etkiler yaratabileceğini söyledi. "FED'in 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapması halinde piyasalarda büyük bir panik yaşanabilir," diye uyarıda bulunan Zelyut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolarda 18 Eylül'e hazır olun. FED depremi gelebilir. 50 baz puanlık FED indirim yaparsa piyasa panik yapabilir. Faiz indirimi beklentisi Nisan ayından beri devam ediyor. FED faiz indirimi yaparsa Türkiye’den de sonbaharda faiz indirimi gelebilir. ABD’deki para miktarı kısılırsa döner dolaşır Türkiye’yi vurur arkadaşlar… Türkiye’ye tahville gelen para bir giriyor bir çıkıyor. Bu iş kur için hayırlı olmaz. O dolar yine çıkacak." dedi.

Zelyut ayrıca, Türkiye’de Merkez Bankası’nın yüksek faiz politikasına karşı hükümetin faiz indirimi beklentisiyle gerginlik yaşayabileceğini belirtti. "Merkez faizi yüksek tutar hükümet indir derse kavga gürültünün içinde dış alemden de sıkıntı gelirse, gerçekten sıkıntılı olur. Bu yüzden 18 Eylül önemli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN