Polat çiftinin komşularını darp ettikleri davada mütalaa

Polat çiftinin komşularını darp ettikleri davada mütalaa

Dilan ve Engin Polat çiftinin, park meselesi nedeniyle tartıştıkları komşularını darp ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada savcı mütalaasını açıkladı. Duruşmada Cumhuriyet savcısı, Dilan Polat'ın beraat edilmesini, Engin Polat içinse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti

2 Haziran 2023 tarihinde Çekmeköy'de yaşanan kavga olayının ardından, sanıklar Dilan Polat ve Engin Polat hakkında açılan davanın detayları netleşti. Kavganın ardından başlatılan soruşturma tamamlandı ve iki sanık hakkında farklı suçlamalardan hapis cezası talep edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Engin Polat'ın doğum günü nedeniyle evinde düzenlediği parti sırasında yaşanan bir tartışma öne çıkıyor. Parti sırasında misafirlerinden birinin aracının park edilmesi nedeniyle yaşanan sorunlar, Engin Polat ve eşi Dilan Polat'ın komşuları Metin S.A. ile tartışmasına yol açtı. İddiaya göre, Polat çifti tartışmanın büyümesi sonucu Metin S.A.'yı darp etti ve tehditte bulundu.

İddianamede, Metin S.A.'nın araçlarının geçiş güzergahı üzerine park edilmesi nedeniyle darp edildiği ve hafif yaralandığı belirtiliyor. Dilan Polat hakkında "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenirken, Engin Polat hakkında ise "hakaret", "basit yaralama", "tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

SAVCININ MÜTALAASI: 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, Dilan Polat'ın Metin S.A.'ya yönelik "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarının şikayet olmaması nedeniyle düşmesini, Esra A.'ya yönelik "tehdit" suçundan ise somut delil bulunmadığı için beraat edilmesini önerdi. Engin Polat içinse "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından şikayetten vazgeçildiği için düşme kararı verilmesini, "gece vakti birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Ayrıca, Dilan Polat ve kimliği belirlenemeyen şahıslar hakkında aynı suçlardan suç duyurusunda bulunulması istendi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı mütalaasının ardından, sanık avukatı Sevinç Horoz mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için ek süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Davayla ilgili yasal süreçlerin devam ettiği ve tarafların gerekli hazırlıkları tamamlamasının ardından yeni duruşma tarihinin belirleneceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN