Dünyada adını bilmeyen yoktu! Ekonomik kriz onları da vurdu: Ünlü kahve devi iflas bayrağını çekti

Dünyada adını bilmeyen yoktu! Ekonomik kriz onları da vurdu: Ünlü kahve devi iflas bayrağını çekti

Dünya üzerinde etkisini gösteren ekonomik kriz, bir markayı daha iflas ettirdi. Dünyanın en çok bilinen kahve markalarından birisi daha mahkemeye başvurdu. Ünlü kahve devi iflas bayrağını çekti. İşte tüm detaylar...

Ekonomik sorunları dünya genelinde etkisini sürdürüyor. İflas haberleri birbiri ardında gelirken, bir de kahve devi iflas bayrağını çekti. Dünyanın önde gelen kahve markası artan maliyetler karşısında daha fazla dayanamadı. İşte tüm detaylar...

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Ekonomik krizin beraberinde getirdiği iflas haberlerine kahve markası da eklendi. Dünyanın ismini bildiği kahve markası artan maliyetler karşısında iflas ettiği paylaşıldı. ABD'li kahve üreticisi Red Bay, iflas için mahkemeye başvuruda bulundu.

Ekonomim'de paylaşılan bir habere göre, kahveye yeni bir tat kazandırarak yam latte gibi çeşitler sunan Red Bay, dünya çapında büyük bir üne sahip olmuştu. Red Bay Coffee iflas bayrağını çekerek 11. bölüm mahkemesine başvuruda bulundu.

rawimage.jpg

COVİD-19 ETKİSİ DEVAM EDİYOR

Red Bay Coffee markasının Ocak - Temmuz ayları arasında ettiği zarar 850 bin doların üzerinde olduğu açıklandı. Yıllık 180 bin dolar maaş aldığını paylaşan şirketin CEO'su Keba Konte, Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan etkilerin devam etmesiyle ve açılan iki davanın yüksek maliyetini işletmenin mali durumu üzerinde büyük bir stres yarattığını vurguladı.

Oakland'ın Fruitvale semtinde merkezi bulunan Red Bay Coffee, San Francisco'nun Ferry Building ve Oakland'ın Grand Lake bölgelerinde çeşitli kafeler işletmektedir. Şirketin son olarak açtığı yerler ise Berkeley ve San Francisco'nun Cow Hollow semtlerinde bulunmaktadır. Kahve dükkanlarının yanı sıra, Red Bay Coffee'nin faaliyet alanları arasında konserve kahve içecekleri, kavrulmuş çekirdeklerin perakende satışı, doğrudan tüketiciye satış ve toptan hesap satışları da yer almaktadır.

Şirketin kurucusu Konte, 2014 yılında Red Bay Coffee'yi, yerel özel kahve sektöründe daha fazla temsil oluşturmak amacıyla kurdu. Sanatçı kimliğiyle tanınan Konte, daha önce Berkeley'de Guerilla Coffee adlı bir kafe ve sanat galerisi işletmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN