Yine elektrik akımı faciası: Direğe dokunan çocuk feci şekilde öldü! Büyük ihmal, gencecik yaşta hayattan kopardı

16 yaşındaki çocuk, site içerisindeki dokunduğu aydınlatma direğinden kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İhmale kurban gittiği iddia edilen çocuk, gözyaşları arasında toprağa verildi. İşte detaylar...

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Ege Mahallesi'nde bulunan bir site içerisindeki aydınlatma direğine dokunan 16 yaşındaki Melih Ayvaz, kaçak elektrik akımına kapıldı. Durumu fark eden site sakinleri hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Melih Ayvaz'ı ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun ölümü büyük üzüntüye neden olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, site yönetiminin savcılık tarafından ifadesinin alındığı öğrenildi.

Elektrik akımına kapılarak hayata veda eden Melih Ayvaz, Kuşadası Ege Mahallesi Akkuş Camii'nde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy Mahallesi Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

aydin-kusadasi-elektrik-diregine-dokunan-cocuk-oldu-6.jpg

"OLAN ÇOCUĞA OLDU"

Site sakinlerinden Ayfer Timin, akşam yaşanan seslerle dışarıya çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Olay günü burası ana baba günü gibiydi. Çocuk elektrik akımına kapılmış. Ben buradaki evi alalı iki buçuk yıl oldu. İki buçuk yıldır ihmaller bitmiyor. Hatta havuzumun kabloları bile içinde geziyor. Defalarca toplantı yapalım istedik. 'Eğer bu işi yapamıyorsanız, bırakın' dedim. Yani aşırı derecede ihmalkarlık var; asansöründen, havuzundan tutun yani çevre düzenlemesinden tutun ve bu direk maalesef.

Bu direkte daha önce bir bayan hafif bir titreşim yaşamış o da paylaşmış ama olan çocuğa oldu. Site yönetimine defalarca söyledik ama kimse dinlemedi. Havuz için 'defalarca para topladınız, bu kablolar suyun içinde gizlenmemiş, bu çocukların canı bu kadar ucuz mu' dedik. 'Yapılacak' dediler ama yapılmadı."

aydin-kusadasi-elektrik-diregine-dokunan-cocuk-oldu-7.jpg

DAHA ÖNCE DE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay, 12 Temmuz 2024 günü hayatını kaybetmişti. Kentteki şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan Özge Ceren Deniz, Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düştü.

Özge Ceren Deniz'e yardım etmek isteyen İnanç Öktemay da akıma kapılarak düşmüştü. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay kurtarılamamıştı. Olayla ilgili 42 kişi tutuklanmıştı.

aydin-kusadasi-elektrik-diregine-dokunan-cocuk-oldu-3.jpg

aydin-kusadasi-elektrik-diregine-dokunan-cocuk-oldu-9.jpg

aydin-kusadasi-elektrik-diregine-dokunan-cocuk-oldu-2.jpg
Melih Ayvaz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN