Bütün umutlar Whatsapp'a bağlanmıştı! Narin soruşturmasında bir kötü haber daha: META açıklama yaptı

Bütün umutlar Whatsapp'a bağlanmıştı! Narin soruşturmasında bir kötü haber daha: META açıklama yaptı

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Narin soruşturmasında. Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin güran'ın öldürülmesi ile birlikte aile bireyleri tek tek sorguya alındı. Silinen WhatsApp mesajlarından iyi bir haber beklenirken Meta şirketi açıklama yaptı. İşte Meta’dan gelen o açıklama…

Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturma devam ederken herkesin gözü silinen WhatsApp mesajlarındaydı. Türkiye'de bazı basın kuruluşlarında yer alan açıklamalar doğrultusunda Meta'nın bilgi paylaşmayı reddettiği iddialarına açıklık getiren Meta iletişim direktörü Joshua Breckman, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz de olası değil" açıklamalarında bulundu.

MESAJLARA ERİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL

DW Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Breckman, Meta’nın Türkiye veya dünyanın başka bir yerinde soruşturmalar kapsamında adli makamlara WhatsApp mesaj içeriğini paylaşıp paylaşmadığı soruldu. WhatsApp'ın çalışma sistemi nedeniyle dünyanın herhangi bir yerindeki mesajlara erişimin mümkün olmadığı yanıtı alındı.

Narin Güran'ın tutuklanan amcasının telefon konuşması ortaya çıktı. WhatsApp mesajlarını silmişti

Silinen mesajların polis veya başka kişiler tarafından kurtarılmasının mümkün olup olmadığı konusuna yanıt veren Breckman, yedeklenmiş durumda bulunan ve silinen mesajların geri getirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Sohbet geçmişinin Meta sunucularında saklanmadığını yedeklenmiş Mesajların da şirket tarafından geri yüklemesinin mümkün olmadığını dile getiren Breckman, yedeklenen WhatsApp mesajlarının Google Drive veya iCloud'a kaydedildiğini söyledi. Meta'ya göre uçtan uca şifreleme özelliği devre dışı bırakılmamış ise Google veya Apple'ın mesaj içeriğini okuyamadığı belirtildi.

POLİSLE BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILMIYOR

"Uçtan uca şifreleme" yöntemi kullanan WhatsApp Bu sayede mesajları dosya, görüntü gibi her türlü içeriği yalnızca gönderen ve alıcının görebileceği şekilde saklamaktadır. WhatsApp dahil aradaki hiçbir tarafın bunları okuyamayacağı veya dinleyemeyeceği belirtildi.

Narin Güran cinayetinin sırrı amcanın sildiği WhatsApp mesajlarında!

Şirketin internet sitesindeki mahkeme kararları sonucuyla bazı bilgilerin devlet yetkilileri ile paylaşılabildiği aktarılırken bunların kullanıcı adı, abonelik tarihi, son görülme tarihi, IP adresi, cihaz türü ve e-posta adresi ile hakkında kısmında yer alan bilgiler ile profil fotoğrafları, üye olduğu grup bilgileri ve kişi listesi ile sınırlı olduğu da aktarıldı.

Meta'dan Narin Güran soruşturması ile ilgili açıklama - TV5

Olağan süreç doğrultusunda mesajlaşma log kayıtlarını saklamayan şirket ancak mahkeme emriyle belirli bir kullanıcıya ait arama log kayıtlarının toplanabileceğini de söyledi. Narin Güran vakasında şüpheliler hakkında önceden böyle bir talep olmadığı aktarılırken Lock kayıtlarına şirketin elinde bulunmadığını belirtildi. WhatsApp internet sitesi üzerinde yer alan bilgiler doğrultusunda çocuk istismarı vakaları veya hayati tehlike bulunan acil durumlar dışında yetkililerle herhangi bir bilgi paylaşımı taleplerinde kullanıcıların bilgilendirildiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN