Sezona 200 TL’den başladı, fiyatı 20 TL’ye kadar düştü! İster kurutun ister dolaba atın! Tam bir şifa deposu

Sezona 200 TL’den başladı, fiyatı 20 TL’ye kadar düştü! İster kurutun ister dolaba atın! Tam bir şifa deposu

Yaz denildiğinde akla ilk gelen sebzeler arasında yer alıyor, pazarda markette gören poşet poşet alıyor. Sezona 200 TL'den başlayan ürünlerin fiyatı ₺20'ye kadar geriledi. İster kurusunu tüketin ister dolaba atın yaz tadını yakalayın.

Markette 200 TL'yi bulan fiyat etiketleri ile dikkat çeken fasulye şimdilerde 20 TL'ye kadar geriledi. Türkiye'de en çok tüketilen ürünler arasında yer alan fasulye üretim merkezi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde hasat süreci hızla devam ediyor. 20 gün öncesinde 70-80 fiyat etiketi ile satışa çıkarılan ürünler bolluk ile birlikte 20 TL'ye kadar düştü.

SABAH ERKENDEN BAŞLIYOR

Fasulye tarlasında çalışarak yaşamını sürdüren Gülcan Sülün, fasulye fiyatlarının düşmesine üzüldüğünü söyleyerek, "Ağzıkara köyünde fasulye hasadındayız şu anda. 15 yıldır fasulye ekiyoruz. Fasulye 70 liradan 20 liraya nasıl düştü anlayamadım. Bizim aldığımız ücret bize yetiyor ama çiftçinin hâli biraz zor. Sabah erken saatlerde 06.00’da geliyoruz. Akşam saat 19.00’lara kadar çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Marketlerde 150 Liradan Satılıyordu! Fiyatı Aniden 40 Liraya Düştü

TAZE FASULYE NE YAPILIR?

Yaz aylarının favori ürünü taze Fasulyeleri tüketirken kavurarak ya da yemek halinde Tercih edebilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı gıdalar arasında yer alan taze fasulye besin değerinin kaybolmaması için mevsiminde tazecik tüketilmelidir.

En yüksek faydayı mevsiminde aldığımız ürünleri Kış aylarının aktarmak için de dondurarak ya da kurutarak tüketebilirsiniz. Sebzeleri olduğu gibi tüketmeden Önce ilaç kalıntıları ve topraktan geçebilecek olası bakterilere karşı iyice yıkamanız gerekiyor.

Marketlerde fiyatı dip yaptı: 200 liradan 20 lira oldu - Hamle Gazetesi

Fasulyenin besin değeri mi kaybetmemesi için yağda uzun süre yıkılarak kavrulmaması da önemli bir detaydır. Ayrıca bulaş riskini ortadan kaldırmak için temiz bir bıçak yardımıyla doğramanız gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN