2025 felaketle gelecek! Canan Karatay hazırlığınızı yapın deyip uyardı: Sadece bunu yapan kurtulacak

2025 felaketle gelecek! Canan Karatay hazırlığınızı yapın deyip uyardı: Sadece bunu yapan kurtulacak

2025 yılı felaket ile gelecek! Ünlü doktor Canan Karatay, hazırlığınızı yapın diyerek uyardı! Sadece bunu yapan kurtulacak...

Tartışmalı beslenme önerileriyle tanınan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde yaptığı açıklamalarla milyonlarca kişiyi endişelendirdi. Karatay, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğun bir şekilde kesilen zeytin ağaçlarına dikkat çekerek, bu ağaçların 2025’te beklenen büyük bir felaket karşısında hayati bir öneme sahip olacağını vurguladı.

2025’TE KITLIK KAPIDA

Zeytin Hakkında Söylenmiş Sözler - Egemizden Doğal Çiftlik Ürünleri

Karatay, 2025 yılında dünya genelinde büyük bir kıtlık yaşanacağını öne sürerek, "Bütün herkes buna hazırlık yapıyor. Zeytin ağaçları ayakta kalacak. Çünkü zeytin ağaçları çok meşakkatli ağaçlar, çok güçlü ağaçlar. Her türlü susuzluğa, soğuğa, taşa, toprağa, sıkıntıya direnen ağaçlardır. Zeytin ağacı olan devletler ayakta kalacaklar. Zeytin meyvesi ve yağı çok önemli. Lütfen zeytin ağaçlarının yok olmasına izin vermesinler" dedi.

MADEN ÇALIŞMALARI ÜLKEYİ TEHLİKEYE ATIYOR

Maden yağmasında rekor 47 bin hektarla Sêwaz'da – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

Karatay, Türkiye’deki maden şirketlerinin faaliyetlerine değinerek, zeytinliklerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. İktidara çağrıda bulunan Karatay, maden ocakları başka alanlarda kurulabileceğini fakat zeytin ağaçlarının her coğrafyada yetişmediğini ifade etti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI KITLIK RİSKİNİ BERABERİNDE GETİRECEK

Tahıl Koridoru'nun buğday fiyatlarını düşürmesi bekleniyor

Prof. Dr. Karatay, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın gidişatına da dikkat çekerek, bu bölgedeki tahıl üretiminin sekteye uğramasının dünya genelinde kıtlık riskini artıracağını söyledi. "Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta son günlerde büyük kırılmalar yaşanıyor. İki tarafın da şiddeti artmış durumda ve buradaki savaş, görünen o ki farklı bir boyuta geçecek. Dünyanın tahıl üretim merkezlerinden biri olan Ukrayna ve Rusya coğrafyasının uluslararası ticaret trafiğine tamamen kapatılması, dünyada başlayacak yeni bir kıtlık anlamına geliyor" dedi.

Karatay, özellikle Türkiye’nin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Türkiye'yi çok büyük bir tehlike bekliyor. Bu ağaçlar böyle kesilmeye devam edilirse, 2025 yılında pişman olmaya başlayacağız" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN