İŞKUR en çok çalışan arayan yeni sektörleri açıkladı! Bu işleri bilenler işsiz kalmıyor

İŞKUR en çok çalışan arayan yeni sektörleri açıkladı! Bu işleri bilenler işsiz kalmıyor

İŞKUR, en çok çalışan arayan yeni sektörleri açıkladı! Bu meslekleri bilenler işsiz kalmaz, kolunda altın bileziği olacak...

İŞKUR tarafından yayımlanan aylık "İstatistik Raporu"na göre, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde alınan açık iş sayısında küçük bir artış yaşandı. Bu dönemde toplamda yüzde 0,1’lik artışla 1 milyon 793 bin 632 açık iş kaydedildi.

EN FAZLA AÇIK BULUNAN SEKTÖRLER

İŞKUR TYP başvuru tarihleri 2022! MEB temizlik işçisi alımı başvuruları ne zaman? Başvurular nereden yapılacak, şartları neler? - Güncel Eğitim Haberleri

Açık işlerin yüzde 99’u özel sektörden gelen taleplerden oluştu. Sektörel bazda bakıldığında, en fazla açık iş imalat sanayii alanında kaydedildi. İmalat sektöründe yılın ilk 8 ayında toplam 708.551 açık iş alındı. Turizm ve otelcilik elemanı, özel güvenlik görevlisi (silahsız) ve servis elemanı (garson) gibi meslekler, en fazla açık işin bulunduğu alanlar arasında ilk sıralarda yer aldı.

KAYITLI İŞSİZ SAYISINDA DÜŞÜŞ

İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı, Ağustos 2024’te geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 14,68 oranında azaldı. Geçen yıl Ağustos ayında 2 milyon 779 bin 984 olan kayıtlı işsiz sayısı, bu yıl aynı dönemde 2 milyon 371 bin 977 kişiye geriledi. Kayıtlı işsizlerin yüzde 47,4’ü erkek, yüzde 52,6’sı kadınlardan oluşurken, genç nüfusa yönelik işsizlik oranı da dikkat çekti. Kayıtlı işsizlerin yüzde 21,1’i 15-24 yaş aralığındaki gençlerden oluştu.

İŞKUR altı ayda yarım milyondan fazla kişiyi işle buluşturdu

İŞE YERLEŞTİRME SAYILARINDA ARTIŞ

Ağustos 2024’te İŞKUR aracılığıyla 119 bin 336 kişi istihdam edildi. Bu sayı, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,71’lik bir artış gösterdi. Yerleştirilenlerin yüzde 61,3’ü erkek, yüzde 38,7’si ise kadınlardan oluştu. 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde ise toplamda 947 bin 388 kişi İŞKUR aracılığıyla iş buldu.

SANAYİ SEKTÖRÜ İSTİHDAMDA İLK SIRADA

Sanayi üretimi yükseldi | Ekonomi Haberleri

Sektörel dağılıma göre en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe, özellikle imalat alanında gerçekleşti. Meslek bazında ise turizm ve otelcilik elemanı, özel güvenlik görevlisi (silahsız) ve reyon görevlisi gibi pozisyonlar, en çok işe yerleştirmenin yapıldığı meslekler olarak öne çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN