Pahalılıktan el sürülmüyordu, fiyatlar düştü! Giden kilo kilo alıp evine götürüyor: Bu sene herkes doyacak

Pahalılıktan el sürülmüyordu, fiyatlar düştü! Giden kilo kilo alıp evine götürüyor: Bu sene herkes doyacak

Pahalılıktan kimse el süremiyordu, fiyatlar düştü! Gidenler kilo kilo alıyor, evine götürüyor! Bu yıl herkes ona doyacak...

Bu yıl Antep fıstığında yaşanan yüksek rekolte, piyasaya olumlu yansıdı. Üreticiler, artan fıstık miktarı sayesinde piyasada hareketlilik olduğunu belirtirken, vatandaşlar da düşen fiyatlar nedeniyle fıstığın daha ulaşılabilir hale gelmesinden memnun. Hem üreticiler hem de tüketiciler, fıstık fiyatlarındaki bu düşüşün pazara canlılık getirdiğini ifade ediyor.

"VATANDAŞLAR KİLOLARCA FISTIK ALIYOR"

Antep fıstığında rekolte artışı fiyatlara yansıdı

Esnaf Özgürcan Aytekin, fıstık fiyatlarındaki değişimi şu sözlerle özetledi: “Fıstık fiyatlarında gözle görülür bir değişim var. Yaş fıstık dediğimiz fıstıklar 600 TL olarak belirlendi. Rekolte yükseldikçe fiyatlarda düşüş yaşandı. Bu fiyatlar tuzlu Antep fıstığına da yansıdı. Geçen yıl fıstık az olduğu için fiyatlar yüksekti. Bu yıl fıstık fazla o yüzden fiyatlar 500 TL’ye kadar düştü. Vatandaşlar kilolarca fıstık alıyor. Vatandaşlar fiyatlardan çok menün. Biz de esnaf olarak memnunuz.”

"FİYATLAR ŞU AN ÇOK İYİ"

Antep fıstığında rekolte artışı fiyatlara yansıdı

Fıstık fiyatlarındaki düşüşten memnun olan Ali Kurtoğlu, bu durumun fıstık tüketimini artırdığını vurguladı: “Fiyatlar şu an çok iyi. Fıstık ne kadar ucuz olursa biz de o kadar çok tüketiriz. Önceden yarım kilogram yerdik. Şimdi 2-3 kilogram yiyoruz. Biz vatandaş olarak fıstık fiyatlarından çok memnunuz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN