Evinizde bu sucuktan varsa sakın yemeyin! Tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi: O işletmeye ceza yağıyor

Evinizde bu sucuktan varsa sakın yemeyin! Tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi: O işletmeye ceza yağıyor

Evinizde bu markanın sucuğundan varsa sakın tüketmeyin! Tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi! O işletmeye ceza üstüne ceza...

Bolu’da faaliyet gösteren Akdaş Et Ürünleri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sırasında büyük bir ihlal ile karşı karşıya kaldı. Bakanlık ekiplerinin denetimlerine takılan işletmenin "Sağlam Et" markası adı altında satışa sunduğu sucuklar, yapılan testler sonucunda skandal bir bulgu ile gündeme geldi. İncelemeler sonucunda, Akdaş Et Ürünleri'nin sucuklarında tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi.

İŞLETMEYE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Bolu’da Akdaş Et’in sucuklarında tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi

Bakanlık tarafından yapılan analizlerin ardından, ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti bulunduğu belirlenen Akdaş Et Ürünleri Gıda Hayvancılık İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne cezai işlem uygulandığı öğrenildi. Bu tespitin ardından, kamu sağlığını tehdit eden bu durumun önüne geçmek adına işletme hakkında yasal süreç başlatıldı.

TEK TIRNAKLI HAYVANLAR NELERDİR?

Bolu’da Akdaş Et’in sucuklarında tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi

Tek tırnaklı hayvanlar, at, eşek, katır, zebra, domuz, gergedan ve tapir gibi türleri kapsamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasını sağlayarak, hem ıslah hem de istatistiksel verilerin düzenli takibini yapmaktadır. Bu tür hayvanların etlerinin gıda ürünlerinde kullanılması, sağlık ve güvenlik standartlarına aykırı kabul edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN