Hizbullah Sözcüsü: Çok sayıda İsrail askeri öldürdük

Hizbullah Sözcüsü: Çok sayıda İsrail askeri öldürdük

Hizbullah Sözcüsü Afifi, "Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda çok sayıda İsrail askerini öldürdük" açıklaması yaparak, güneydeki hazırlıklarının en üst seviyede olduğunu belirtti.

Hizbullah, ülkenin güneyindeki el-Adise ve Marun er-Ras beldelerinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah Sözcüsü Muhammed Afifi, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde düzenlediği basın toplantısında, bu çatışmaların sadece bir başlangıç olduğunu belirtti ve "Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın hazırlık durumu en üst düzeyde" ifadelerini kullandı.

Afifi, İsrail'in ölen askerlerine dair herhangi bir bilgi vermediğini vurguladı ve 23 Eylül'den bu yana Dahiye'ye düzenlenen hava saldırılarında hedef alınan binalarda hiçbir silah bulunmadığını öne sürdü.

Son günlerde Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasında yaşanan çatışmaların yoğunlaştığı bildirildi.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden kontrollü çatışmalar çerçevesinde, özellikle Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lüban makamlarının verdiği bilgilere göre, 17 Eylül’den beri düzenlenen bu saldırılarda toplam bin 328 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın da bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN