Marketlere gidip aramayın, bu ürünler raflardan kaldırılıyor! Bakanlık kolları sıvadı: Artık yasaklanacak

Marketlere gidip aramayın, bu ürünler raflardan kaldırılıyor! Bakanlık kolları sıvadı: Artık yasaklanacak

Marketlere gidip bunları aramayın, artık raflardan birer birer kaldırılıyor! Tarım ve Orman Bakanlığı kolları sıvadı, harekete geçti! Yasaklama başlıyor...

Artan enflasyon ile birlikte gıda fiyatlarının yükselmesi, özellikle tüketicilerin dikkatini çeken bir konu haline geldi. Bu süreçte bazı firmaların, ürün kalitelerini düşürerek fiyat artışını gizlemeye çalıştığı gözlemleniyor. Ürünlerin içeriğindeki besin değerlerini gizleme veya ambalajlarına yanıltıcı ifadeler ekleme gibi yöntemler, bu aldatıcı yaklaşımların başında geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, geçmiş yıllarda bu duruma karşı harekete geçerek bir dizi yeni düzenleme getirmişti.

MARKETLERDE YANILTICI İFADELER YASAKLANIYOR

Tüm marketlerde raflardan kalkıyor! O peynir markasında zararlı madde bulundu

Tarım ve Orman Bakanlığı, öncelikle meyve ve sebzelerin isimleriyle satışa sunulan sosların satışında kısıtlamalar getirmişti. Son yıllarda peynir ürünlerindeki yanıltıcı ibarelerin artması, bakanlığın kısıtlamaları genişletme kararına neden oldu.

Sözcü gazetesinin haberine göre, bakanlık yetkilileri, sektördeki temsilciler ve üretici firmalarla yapılan görüşmelerin ardından marketlerde satışa sunulan eritme peynirlerinde, tüketiciyi yanıltmaya yönelik ifadelerin ve görsellerin kullanımını yasaklama kararı aldı.

ALDATICI İFADELER VE GÖRSELLER ÜZERİNDE KISITLAMALAR

Peynirde yapılan bu hile pes artık dedirtecek! Alırken buna dikkat! - Beden Sağlığı

Özellikle tost peynirlerinin, normal kaşar peynirlerine göre daha az sütle üretildiği biliniyor. Ancak aldatıcı ambalaj ve ifadeler, tüketicilerin bu ürünleri 'kaşar peyniri' olarak algılamasına neden olabiliyor. Bu sorunu çözmek amacıyla bakanlık, eritme peynirlerinde ‘tulum, örgü, çeçil, dil, tel, kaşar ve tost peyniri’ gibi yanıltıcı ifadelerin kullanımına kısıtlamalar getirecek.

HAYVAN GÖRSELLERİNE KISITLAMA

Yasaklanıyor... Marketlerden kalkacak! Herkesin mutfağına giriyordu... Bakanlık harekete geçti - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ayrıca, piyasada satışa sunulan birçok peynirde keçi, inek ve koyun sütü karışımı kullanılması yaygın bir uygulama haline geldi. Ancak bazı firmalar, ambalajlarında yer alan hayvan görselleriyle tüketiciyi manipüle etme yoluna gidiyordu. Yeni düzenlemelerle birlikte, peynir ürünlerinde hayvan türlerine ait görsellerin kullanılmasına da yasak getirileceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN