İstanbul'da kedileri asitle öldüren şahsa 8 yıl 3 ay hapis

İstanbul'da kedileri asitle öldüren şahsa 8 yıl 3 ay hapis

İstanbul Eyüpsultan'da kedilerin üzerine asit dökerek yaralayan ve öldüren Murat Özdemir, 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eyüpsultan’da 2023 Temmuz ayında sokak kedilerine asit dökerek yaralayan Murat Özdemir’in yargılandığı dava sonuçlandı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve Eyüpsultan Kaymakamlığı avukatları katıldı. Ancak tutuksuz sanık Murat Özdemir ve avukatı duruşmada hazır bulunmadı.

Duruşma sırasında sanık ve avukatının savunması alınmadı. Buna karşın müşteki avukatları, sanığın hayvanlara yönelik işkence ve kötü muamele suçlarından dolayı cezalandırılmasını talep etti.

Eyüpsultan'da kedileri asitle öldüren sanığa 8 yıl 3 ay hapis - 2

8 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, Murat Özdemir’i iki ayrı suçtan cezalandırdı. Özdemir, "birden fazla hayvana karşı bir ev veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca "birden fazla hayvana karşı, bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak" suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası alarak, toplamda 8 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İDDİANAME VE SUÇLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Murat Özdemir’in "bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma" suçunu zincirleme şekilde işlediği belirtilmişti. İddianamede, Özdemir’in bu suçtan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN