25 yaşındaki depo görevlisinin ölümünde kovuşturmaya yer yok: Trafiğe çıkmaması gereken kamyonu kullandırdılar

25 yaşındaki depo görevlisinin ölümünde kovuşturmaya yer yok: Trafiğe çıkmaması gereken kamyonu kullandırdılar

Bilirkişi Raporu'na göre, trafiğe çıkmaması gereken vinç yüklü kamyonu ehliyeti olmayan 25 yaşındaki Metehan Şahin'e kullandırdılar. Kamyon 30 metrelik uçurumdan yuvarlanırken Şahin hayatını kaybetti. Savcılık ise "kovuşturmaya yer yok" kararı verdi.

Kocaeli Körfez'de bulunan bir otosistem fabrikasında depo görevlisi olarak işe başlayan 25 yaşındaki Metehan Şahin, 29 Ocak günü, arızalı bir vinci tamire götürmek için çıktığı yolculuk sırasında kamyonun yaklaşık 30 metrelik bir uçurumdan yuvarlanması sonucu yaşamını yitirdi.

TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK DURUMDA BİR ARAÇ

Olayın ardından savcılık, kazaya ilişkin detaylı bir inceleme başlattı ve bilirkişi raporu talep etti. Hazırlanan raporda, Şahin’in kullandığı kamyonun, trafiğe çıkmaması gereken bir durumda olduğu tespit edildi. Raporda, aracın lastiklerinin son derece kötü durumda olduğu ve bu haliyle zorunlu muayeneden geçmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Ayrıca, aracın takograf incelemesinde, cihazın 19 Mart 2021’den sonra pasif hale geldiği ve aracın bu tarihten itibaren izlenemediği kaydedildi.

ŞAHİN KUSURLU BULUNDU

Bilirkişi raporunda ayrıca, Metehan Şahin'in ağır tonajlı araçların kullanmaması gereken bir yoldan, uyarı levhasını dikkate almadan indiği de vurgulandı. Bu nedenlerle, Şahin, hem aracı trafiğe çıkardığı hem de yol koşullarına uymadığı gerekçesiyle kazada asli kusurlu bulundu.

'ŞOFÖR YOKTU, O KULLANDI'

Metehan Şahin’in iş arkadaşı B.S., olayla ilgili yaptığı açıklamada, vinci tamir için Gölcük Sanayi Sitesi’ne götürmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Şahin’in vinci kullanması gereken operatörün o gün iş yerinde olmadığını belirten B.S., "Mide ameliyatı geçirdiğim için soğukta kalmamam gerekiyordu, şoför eksikliği nedeniyle söylenirken Metehan, 'Sen üşüme abi, ben kullanırım' dedi. O önde ben arkada gidiyordum. Virajı dönerken birden gözden kayboldu" dedi.

SAVCILIK: KOVUŞTURMAYA YER YOK

Kaza tespit tutanağı, otopsi raporu ve bilirkişilerin hazırladığı inceleme sonuçlarını değerlendiren savcılık, Metehan Şahin'in trafiğe çıkamayacak durumdaki bir araçla kazaya karıştığını belirterek, asli kusurlu olduğuna karar verdi. Bu nedenle kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına hükmedildi.

AİLESİ ADALET İSTİYOR

Yeniçağ'dan Tolga Şahin'in haberine göre; Metehan Şahin’in annesi Emel Karagöz ise, oğlunun depo işçisi olduğunu ve ağır tonajlı bir aracı kullanmak zorunda kalmaması gerektiğini savunarak tepki gösterdi. "Bilirkişi raporu kamyonun kusurlu olduğunu belirtiyor. Bu araçla trafiğe çıkılmaması gerekiyordu. Oğlum depo işçisi, şoför değil. Ehliyeti bile yok. Neden bu aracı kullanmak zorunda kaldı? İş güvenliği neden bunu engellemedi?" diyen Karagöz, oğlunun olayda tek kusurlu bulunmasına karşı çıkıyor.

"Orada aracı kullanması gereken başka biri vardı, ancak o izinliydi. Metehan, operatörün olmadığı bir günde bu aracı kullandı. Eğer o kamyonu kim kullansaydı aynı şey başına gelecekti. Bilirkişi, Metehan’ı suçlu bulmuş ama şu anda kendini savunabilecek durumda değil. Ben adalet istiyorum" diyerek oğlunun tek suçlu ilan edilmesine karşı çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN