Dolandırıcılar bu kez 'yardım' maskesiyle vurdu: Market çeki karşılığında kimlik bilgilerini alıp banka hesabı açtılar

Dolandırıcıların yeni yöntemi "pes" dedirtti. Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu adına bir zincir markette geçerli 500 TL yüklü alışveriş kartı karşılığında vatandaşların kimlik bilgileri ve video kayıtlarını toplayan dolandırıcılar, elde ettikleri bilgilerle vatandaşlar adına izinsiz banka hesapları açtı. Operasyonda yakalanan 9 kişiden 8'i tutuklandı.

Osmaniye’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu adına dağıtılan bir zincir markette geçerli 500 TL yüklü alışveriş kartları ile kimlik bilgileri ve video kayıtları toplanan vatandaşların dolandırıldığını tespit etti. 12 bin 500 kişiye dağıtılan kartlar sayesinde elde edilen bilgilerle, bazıları adına izinsiz banka hesapları açıldığı saptandı.

10151773.jpg

8 KİŞİYE TUTUKLAMA

Yapılan incelemelerde açılan hesaplarda para giriş-çıkış hareketlerinin de olduğu belirlenirken, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

10151774.jpg

Gözaltına alınan şüphelilerden Volkan Ö., Mert B., Nazlıcan İ., Haşim İ., Ufuk Ö., Ezgi B., Tuğçe Nur T. ve Sultan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir diğer şüpheli Filiz A. Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

10151777.jpg

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Osmaniye Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Mersin merkezli Turpak (Türkiye Pakistan İş İnsanları Platformu) isimli yardım kuruluşunun Akdeniz sorumlusu olduğunu iddia eden V.Ö. aracılığıyla ilimiz Osmaniye merkeze bağlı mahallelerde son 1 ayı kapsayacak şekilde bir marketler zincirine ait 500 TL yüklü alışveriş kartlarının muhtarlıklar aracılığıyla yardıma muhtaç kişilere dağıtıldığı, kart dağıtılan kişilerin kimlik bilgileri ve video kayıtları, açık kimlik bilgileri, tespit edilemeyen şahıslar tarafından yardım kartının teslimi öncesi alındığı ve akabinde bu verilerle müştekilerin bilgisi olmadan çeşitli bankalardan hesap açıldığı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine tespit edilmiştir. Konuyla ilgili şu ana kadar ilimiz polis merkezi amirlikleri ve merkez jandarma karakoluna müracaat eden 5 bin 192 şahsın müşteki olarak ifadesi alınmış olup bu aşamada vatandaşlarımızın herhangi bir maddi zararları bulunmamaktadır. Şikayetler üzerine kişisel verilerin usulsüz şekilde ele geçirilmesi iddiaları açısından Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce adli tahkikat başlatılarak konu Valiliğimizce hassasiyetle edilmektedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN