Ordu, Trabzon, Rize, Gaziantep, Van, Malatya... Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi: "Bu bölgelere yapılacak"

Ordu, Trabzon, Rize, Gaziantep, Van, Malatya... Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi: "Bu bölgelere yapılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi duyurdu! "Bu bölgelere yapılacak" diyerek haberi verdi! Ordu, Trabzon, Rize, Gaziantep, Van, Malatya...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 12’nci Kalkınma Planı doğrultusunda hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'ni yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. Erdoğan, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası'na özel bir odaklanma planladıklarını belirterek, bu bölgelerde sulama projelerini hızlandıracaklarını, akıllı tarım teknolojilerine geçişin öncelik taşıdığını, kırsal ekonomilerin çeşitlendirilmesi ve turizm gelirlerinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

BÖLGESEL KALKINMA İÇİN YEREL TEŞVİK PROGRAMI GELİYOR

On İkinci Kalkınma Planı'nda Tarım ve Gıdaya Yoğun Önem Veriliyor - Anadolu İzlenimleri

Erdoğan, özel sektör için önemli bir adım olan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nın da kısa süre içerisinde ilan edileceğini duyurdu. Bu teşvik programıyla, yerel ekonomileri güçlendirme ve bölgesel kalkınmayı desteklemeye yönelik ciddi adımlar atılacak.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Düzenleme geliyor: Fahiş fiyat cezaları 10 kat artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ticari hayatını olumsuz etkileyen fırsatçılık sorununa karşı ciddi tedbirler aldıklarını ve denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti. Fahiş fiyat artışları ve etiket oyunlarıyla vatandaşları mağdur edenlere karşı yapılan kontrollerin arttığını ifade eden Erdoğan, "Özel sektörümüz için 'Yerel Kalkınma Hamlesi' teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz. Bugün ayrıca ülkemizin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılık sorununa karşı aldığımız tedbirleri masaya yatırdık. Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız. Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde tamahkarlıktan kaynaklı fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN