Emekliler kış masrafından korkmayın! 81 ilde emeklilere doğalgaz indirimi: Tarih belli oldu

Emekliler kış masrafından korkmayın! 81 ilde emeklilere doğalgaz indirimi: Tarih belli oldu

Binlerce emekliyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Tüm Türkiye’de geçerli olacak yeni bir projeye imza atıldı. Kış masraflarından korkmanıza gerek kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ekim ayı sonuna kadar yürürlüğe girmesi beklenen "Emekli Halk Kart" uygulaması, emeklilerin kış aylarındaki doğalgaz masraflarını hafifletmeyi hedefliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, uygulamanın hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

p-3-001.jpg

EMEKLİLER İÇİN BÜYÜK DESTEK

CHP’li belediyeler tarafından hayata geçirilen "Emekli Halk Kart" uygulaması, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Zeybek, uygulamanın acil ihtiyaçları karşılamak için tasarlandığını belirterek, "Bu ücretlerle emeklilerin yaşamlarını sürdürmesi artık mümkün değil" dedi.

BELEDİYELERLE TAM MUTABAKAT

Uygulama için büyükşehir belediyeleriyle tam bir koordinasyon sağlandığını ve il belediyeleriyle de toplantıların yapılacağı bilgisini veren Zeybek, yazılım sürecinin devam ettiğini duyurdu. Bu kapsamda, 81 ilde emeklilerin doğalgaz faturalarında indirim sağlanması planlanıyor.

yeni-proje-15.jpg

KİMLER YARARLANACAK?

"Emekli Halk Kart" uygulamasından, belirlenen kriterleri karşılayan tüm emeklilerin yararlanması bekleniyor. Uygulamanın devreye girmesiyle birlikte, emeklilerin enerji giderlerini azaltmalarına yardımcı olacak birçok destek hizmetinin sunulması hedefleniyor.

HIZLA HAYATA GEÇİYOR

Zeybek, uygulamanın hızla hayata geçmesi gerektiğini vurgulayarak, emeklilerin kış aylarında karşılaşacakları ekonomik zorlukları azaltma konusunda kararlı olduklarını ifade etti. "Emekli Halk Kart" uygulaması, sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olarak öne çıkıyor ve emeklilerin kış masraflarını düşürerek, onlara bir nebze de olsa rahatlama sağlamayı amaçlıyor.

Söz konusu duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Zeybek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde de büyükşehir belediyelerimizle eş güdüm toplantısını gerçekleştirdik. Bu ayın 11-12'sinde Çanakkale'de il belediye başkanlarımızla bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Biz yukarıdan aşağı bir süreç yönetmek yerine doğrudan doğruya bütün paydaşlarımızın da sürecin içine katkı sağladığı bir yapılanmayla bunu hayata geçireceğiz.

Çünkü "Emekli Halk Kart" uygulamasının hızlı biçimde hayata geçmesi lazım. Bu ücretlerle emeklilerin yaşamlarını sürdürmesi artık mümkün değil ki bugün de İstanbul Ticaret Odası İstanbul'da eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Üretici fiyat endeksi 4,70'lerin üzerinde. Bütün bu rakamlar gösteriyor ki hayat pahalılığı ve fiyat artışları devam ediyor. İktidarın söylediği bütün yalanlara rağmen. "Emekli Halk Kart" uygulamasında Ekim ayının sonuna kadar bir netice alacağımızı umut ediyorum."

yeni-proje-16.jpg

SONUÇLAR EKİM AYI SONUNA KADAR

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda, emeklilere yönelik bu önemli uygulamanın ekim ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. CHP, bu projeyle birlikte emeklilere bir nebze de olsa umut ışığı olmayı hedefliyor. Kış masraflarından endişe eden emekliler için "Emekli Halk Kart" uygulaması, büyük bir destek sunacak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN