Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Türk sinemasının sevilen yüzlerinden biri olan Sevil Üstekin, hayatını kaybetti. "Mahallenin Muhtarları" dizisindeki "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu, Türk sinemasına unutulmaz eserler bıraktı.

'Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' gibi Türk Sineması'nda birçok filmde rol alan Sevil Üstekin, 79 yaşında hayatını kaybetti

Film-San Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi. Üstekin'in vefatı, Türk sinema camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden mezun olan Sevil Üstekin, tiyatro eğitimini Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda tamamladı. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi birçok önemli tiyatroda sahne aldı. Tiyatro deneyiminin ardından sinemaya geçiş yapan Üstekin, "Kapıcılar Kralı" ve "Şaban Oğlu Şaban" gibi unutulmaz filmlerde rol aldı.

Sevil Üstekin, 1992 yılında başlayan "Mahallenin Muhtarları" dizisindeki "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle büyük beğeni topladı. 10 yıl boyunca canlandırdığı bu karakterle milyonların kalbini fethetti. Dizi sayesinde Türk halkının gönlünde taht kurdu.

Sevil Üstekin, sadece "Mahallenin Muhtarları" ile değil, Tarık Akan ve Zihni Göktay ile birlikte rol aldığı "Koçum Benim" gibi birçok dizide de yer aldı. Uzun ve başarılı bir kariyere sahip olan Üstekin, Türk sinemasına önemli katkılarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN