Öğrencilere hayırlı olsun diyerek duyurdu! Burs ödemelerine ikinci zam: Kimler TÜBİTAK bursu alabilir?

Öğrencilere hayırlı olsun diyerek duyurdu! Burs ödemelerine ikinci zam: Kimler TÜBİTAK bursu alabilir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, güzel haberi verdi. TUBİTAK burslarına zam geldi! Burslar 32 bin TL'ye kadar yükseldi. Kimler TÜBİTAK bursu alabilir? TUBİTAK burs miktarları ne kadar? İşte güncel TUBİTAK bursları...

,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin bilim ve araştırma alanında ileriye dönük hedeflerine ulaşabilmesi için araştırmacı insan kaynağına verilen desteklerin artırılacağını duyurdu. TÜBİTAK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunulan burs miktarlarında önemli artışlar gerçekleştirildi.

BURS MİKTARLARINDA ARTIŞ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerinin aylık üst limitlerinde artış yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte:

  • Ön lisans veya lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin liradan 4 bin 800 liraya yükseltildi.
  • Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 liradan 16 bin 500 liraya çıkarıldı.
  • Doktora öğrencilerinin aldığı burs miktarı 20 bin liradan 24 bin liraya yükseltildi.
  • Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 27 bin liradan 32 bin liraya çıkarıldı.

PERFORMANS PROGRAMI İLE EK ÖDEMELER

BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı'nda yer alan performans kriterlerine göre başvuru yapan araştırmacılara da ek ödemeler yapılacak. Bu kapsamda:

  • Doktora öğrencileri, performanslarına bağlı olarak 8 bin 700 liraya kadar ek ödeme alabilecek.
  • Doktora sonrası araştırmacılar ise performanslarına göre 10 bin 500 liraya kadar ek ödeme alabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye'yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN