Metrelerce derinlikten çıkarılıyor, 1-2-5-10’luk olarak satılıyor! 84 mineralli hazine! Haziranda başlayıp Eylül'de sonlanıyor

Metrelerce derinlikten çıkarılıyor, 1-2-5-10’luk olarak satılıyor! 84 mineralli hazine! Haziranda başlayıp Eylül'de sonlanıyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yerin metrelerce altından çıkarılıyor insan sağlığına yararlı 84 minerali içerisinde barındırıyor. Hiçbir katkı maddesi bulunmuyor doğal olarak tüketiliyor çevreden yoğun ilgi görüyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 3 tuzladan yıllık bin tonun üzerinde kaynak tuzu üretimi yapılmaktadır. Haziran ayının ilk haftasında üretime başlanıyor mesaisi Eylül sonuna kadar devam ediyor. Yeraltındaki kaya tuzunun kaynağına tatlı suyun geçmesi sonucunda iyon hale getirilen tuzlar biriktirme havuzlarını aktarılıyor, dinlendirildikten sonra küçük kristalize havuzlara gönderiliyor. Havuzlarda biriktirilen tuzlar 3-4 günde bir çekiliyor doğal kaynak tuzları Birlik, 2'lik, 5'lik, onluk ve sofralık olarak paketlenerek hem iç piyasaya hem de yurt dışına gönderiliyor.

TUZUN EN DOĞAL HALİ

Tunceli'nin Pülümür ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer alan Hiver tuzlasının işletmecisi Mehmet Zeki Tosun, dağların altında yer alan kaya tuzu yatağının tatlı sudan geçerek iyon Hale bürünmesi ile birlikte tuza dönüştürüldüğünü belirtti. Tuzlu su olarak 10 metre yerin dibinde dinlendirme havuzlarına pompalandığını belirten Tosun, “Buradan ufak kristalize havuzlara alıyoruz. 3-4 günde bir üretim yapıyoruz. Herhangi bir katkı maddesi olmadan üretildiği şekilde piyasaya sürüyoruz. Bunlar en sağlıklı tuzlardır. İlkbaharda yağış vardı iki, üç haftadır havalar düzeldi üretim şu anda güzel devam ediyor” dedi.

Bu tuzun içinde 84 mineral bulunuyor - Hepsi Haber

HEM BÖLGEYE HEM YURT DIŞINA GÖNDERİLİYOR

Doğal bir şekilde üretilen tuzların bölgede satışının yapılmasının yanı sıra yurt dışına da gönderildiğini ifade eden Tosun, gelen vatandaşların mutlaka yurt dışına götürdüğünü de söyledi. Balıkesir, İstanbul ve İzmir'e gönderilen ürünlerin son derece kaliteli olduğuna dikkat çeken Tosun, en sağlıklı ve doğal tuzun bu olduğunu da belirtti. Güneş enerjisi ile doğal ortamda üretilen tuzların sürekli tahlilden geçtiğini ve son derece sağlıklı olduğuna dikkat çeken Tosun, içerisinde insan sağlığına yararlı 84 mineral bulunduğunu belirterek tesisin sürekli modernize edildiğinin altını çizdi.

Bu tuzun içinde insan sağlığına yararlı 84 mineral bulunuyor

Tosun, “Ambalajlama yaptığımız noktaya yakın yol kenarında satış noktamız var. Üretim olarak iyi bir noktadayız. İnşallah daha iyi olacak. Önümüzdeki yıl farklı ambalaj şekli ile sıvı tuz üretmeyi de planlıyoruz. Bu tuzu bulaşık makineleri için düşünüyoruz. Kendim bu tuzu normal haliyle makinede denedim ve çok güzel sonuçlar aldım'' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN