Marmara faylarında büyük gizem keşfedildi! Deprem uzmanından sevindirici açıklama: Büyük depremi engelliyor!

Marmara faylarında büyük gizem keşfedildi! Deprem uzmanından sevindirici açıklama: Büyük depremi engelliyor!

Marmara'da beklenen büyük deprem hakkında sevindirici haber geldi. Deprem uzmanı fay hatlarındaki gizemi anlattı. Büyük depremi engellediğini söyleyen müjdeyi verdi. İşte tüm detaylar...

Ünlü deprem uzmanı Marmara Denizi'nin altında yapılan keşiften bahsetti. Keşfedilen akışkanların depremi riskini nasıl etkilediğini anlattı. Deprem beklentisiyle korku verici senaryolara karşı sevindirici haberi verdi. İşte tüm detaylar...

DEPREMLERİ ENGELLİYOR

Marmara Denizi'nin derinliklerinde keşfedilen akışkanlar hakkında konuşan Prof. Dr. Osman Bektaş sevindiren müjdeyi paylaştı. Bölgede yaşanabilecek büyük depremlerin engellendiğini açıklayarak, detayları duyurdu. Akışkanların fay hatlarını kayganlaştırarak yavaş hareket etmelerine sebep olduğunu ve İzmit'te 7,4 ve Mürefte'de 7,3 büyüklüğündeki depremlere göre daha küçük depremlerin Marmara'da yaşandığını duyurdu.

gve-vn7waaa-8d1.webp

BÜYÜK DEPREMLERİ TETİKLİYOR

Marmara Bölgesi'nde bulunan 'Creep' oluşturan fay hatlarının, 1999 yılında gerçekleşen İzmit depremi gibi büyük depremleri tetiklediğini söyledi. İzmit ve Mürefte depremlerinin Çınarcık ile Tekirdağ çukurlarında kalmasını sağladığını açıkladı. Marmara Denizi'nin oluşumu sırasında gelişen derin akışkanlar ve sedimanlardaki boşluk suyu basıncı etkisinin gözler önüne bir kez daha serildiğini paylaştı.

Deprem beklentisiyle bililnen Marmara Denizi'nin bu süreç hakkındaki değerlendirmesi Bektaş'tan geldi. Öngörülen büyük depremlerin oluşumunu yeni bir boyuta taşıdığını söyleyerek, bölgedeki deprem riskine karşı perspektif bir yenilik gösterdiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN