İzmir’deki baba katliamında 3 kardeş toprağa verildi: Hangi birinize yanayım?

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeş toprağa verildi: Hangi birinize yanayım?

İzmir'de babaları Vesim Şimşek tarafından öldürülen kardeşler bugün toprağa verildi. Cenaze töreninde acılı anne Naciye Şimşek gözyaşlarını tutamayarak, “Annem hangi birinize yanayım. Nira'yı ortalarına gömsünler, o kardeşlerini de korur” dedi. Katliam sabahı Vesim Şimşek'in börekçiye gidip börek aldığı ve bir tanıdığına, “Çocuklara börek aldım. Şimdi eve gidip, onları doyuracağım” dediği öğrenildi.

İzmir’in Bornova ilçesinde, babaları Vesim Şimşek tarafından zeytinlikte silahla vurularak öldürülen üç kardeşin cenaze töreni, yürekleri dağladı.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 1

Acılı anne Naciye Şimşek, çocuklarını kaybetmenin acısıyla cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Hz. Ömer Camisi’nde düzenlenen törenin ardından, Cemre, Ceylin ve Nira kardeşler, Manisa’nın Salihli ilçesinde, Karaağaç Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi. Naciye Şimşek, “Annem hangi birinize yanayım? Nira'yı ortalarına gömsünler, o kardeşlerini de korur” diyerek feryat etti.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 2

Kardeşlerin cenazesi, aile yakınları ve kalabalık bir grup tarafından omuzlarda taşındı. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede, kardeşler için ayrı ayrı kılınan namazın ardından defin işlemleri gerçekleştirildi. Çocukların tabutlarına sarılan Naciye Şimşek’in, kaybettiği evlatlarının ardından döktüğü gözyaşları, cenazeye katılan herkesi derinden etkiledi.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 3

CİNAYET SABAHI BÖREK ALMIŞ

Katliamla ilgili yeni ayrıntılar ise kan dondurdu. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Vesim Şimşek’in, cinayet sabahı erken saatlerde bir börekçiye gidip çocukları için börek aldığı öğrenildi. Börekçide karşılaştığı bir tanıdığına, “Çocuklara börek aldım. Şimdi eve gidip, onları doyuracağım” diyen Şimşek’in sakin tavırları, olayı gerçekleştireceğine dair hiçbir işaret vermiyordu. Ancak bu konuşmanın ardından yaklaşık iki saat sonra yaşanan katliam, tüm ailesini ve tanıdıklarını şok içinde bıraktı.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 4

OLAYIN GELİŞİMİ VE YENİ DETAYLAR

Olay, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir zeytinlikte meydana geldi. Vesim Şimşek, sabah saatlerinde çocukları Hiranur (11), Cemre (4), Ceylin (2) ve Nira Şimşek’i (14) evlerinden yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürdü. Yanında getirdiği tabancayla dört çocuğuna peş peşe ateş eden Şimşek, ardından bir yakınını arayarak çocuklarını vurduğunu ve intihar edeceğini söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Cemre, Ceylin ve Nira’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı olan Vesim Şimşek ve Hiranur ise hastaneye kaldırıldı ve tedavileri devam ediyor.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 5

BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Vesim Şimşek’in eşi Naciye Şimşek ile boşanma aşamasında olduğu, barışma tekliflerinin Naciye Şimşek tarafından kabul edilmediği öğrenildi. Vesim Şimşek’in, eşi ve çocuklarıyla ilişkisi iyi görünmesine rağmen, bu durumun son üç aydır bozulduğu ifade edildi. Şimşek’in bir kimya fabrikasında işçi olarak çalıştığı, ancak iş yerinde geçirdiği bir kazada sol gözünde görme kaybı yaşadığı için ücretli izinde olduğu ve tedavi gördüğü belirtildi.

SON FOTOĞRAFIN ARDINDAKİ ACI HİKAYE

Vesim Şimşek’in çocuklarının köfte ekmeği çok sevdiği, katliamdan iki gün önce babalarının onlara köfte alıp eve getirdiği ve o sırada birlikte yemek yerken bir fotoğraf çektirdikleri ortaya çıktı. Bu fotoğraf, katliamdan önce çocukların bir arada olduğu son anıları olarak kaldı.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 6

'BÖYLE BİR ŞEY YAŞANACAĞINI HİÇ UMMAZDIK'

Vesim Şimşek’in ağabeyi Kasım Şimşek, kardeşinin çocukları ve eşiyle ilişkilerinin iyi olduğunu, böyle bir olayın yaşanabileceğini asla tahmin etmediklerini belirtti. Katliamın ardından yapılan açıklamalarda, Vesim Şimşek’in son zamanlarda yaşadığı sağlık sorunları ve boşanma sürecinin, bu korkunç olayın ardındaki tetikleyiciler olduğu düşünülüyor. Şimşek’in yakınlarından Mustafa Karataş da, Vesim’in son dönemlerde akciğer kanseri teşhisi konduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi.

İzmir’deki baba katliamında 3 kardeşe veda: “Hangi birinizeyanayım?” - 7

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN