İş insanı Kaya Sabancı'ya saldırı: Ambulansla hastaneye kaldırıldı

İş insanı Kaya Sabancı'ya saldırı: Ambulansla hastaneye kaldırıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iş insanı Kaya Sabancı (71), aralarında anlaşmazlık bulunan site ve otel sahibi Vedat Aşçı ile korumaları tarafından darbedildi. Sabancı, ambulansla hastaneye kaldırılırken avukatı hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi'nde bulunan lüks bir otel ve site içerisinde saat 21.30 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre; iş insanı Kaya Sabancı (71) site içerisindeki bir restoranın açılışına gitti.

9518644.jpg

Kaya Sabancı, burada Vedat Aşçı ile korumaları olduğu öğrenilen kişilerce darp edildi. Sabancı, ihbar üzerine bölgeye intikal eden sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Sabancı'nın sol gözüne darbe aldığı ve hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

9518648.jpg

Kaya Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran, hastane bahçesinde gazetecilere, Sabancı'nın sitenin sahibiyle daha önceden aralarında husumet olduğunu, kavganın da bu nedenle yaşandığını iddia etti.

9518643.jpg

'AMBULANSIN GİRİŞİNE VE ÇIKIŞINA MÜSAADE EDİLMEDİĞİNE DAİR GÖRÜNTÜLER VAR'

Olaya karışanlar ile ilgili şikayetçi olacaklarını söyleyen avukat Ömer Reşat Kayran, "Bugün saat 9 sıralarında Kaya Bey, Mandarin Oriental Sitesinde davetli olduğu bir restoranın açılışında Mandarin Oriental’ın sahibi ve işletmecisi olan Vedat Aşçı’ya selam verdikten sonra Vedat Aşcı’nın bizzat kendisi ve azmettirmesiyle de korumaları tarafından darbedildi.

9518647.jpg

Şu an Amerikan Hastanesi’nde müşahede altında, tetkikleri yapılıyor, raporları bekliyoruz. Olayın akabinde yine Vedat Aşçı’nın yönlendirmesiyle içeriye ambulansa müsaade edilmediği ve aynı zamanda giren ambulansın da çıkmasına müsaade edilmediğine ilişkin elimizde görüntüler ve fotoğraflar var." dedi.

9518654.jpg

'MAFYATİK YÖNTEMLE DÖVÜLÜP RESTORANIN ÖNÜNE ATILIYOR'

Vedat Aşçı, korumaları ve güvenlikleri ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını ve takip ettiklerini belirten Kayran, "Kaya Bey bugün müşahede altında, hastanede kalacak, yarın sabah durumuna bakılacak ve gerekiyorsa taburcu edilecek. Otel içerisinde bir restoran var. Kaya Bey de oraya davetli gittiklerinde, Kaya Bey'in de belirttiği selam vermeme müteakiben bana saldırdı şeklinde. Bunun öncesinde Kaya Bey ve Vedat Bey arasında devam eden bazı anlaşmazlıklar var. Kaya Bey oturduğu sitede yanlış gördüğü şeyler ile ilgili hem Vedat Bey'e hem de site yönetimine gerekli geri bildirimleri yaptığı için Vedat Bey'in kendisinden hoşlanmadığı ve aralarında anlaşmazlık olduğu bilinen bir durum. Olay zaten onlarca kişinin önünde gerçekleşiyor, tanıkların önünde gerçekleşiyor. Bir insan mafyatik bir yöntemle dövülüp restoranın önüne atılıyor, bu hiçbir şekilde açıklanabilecek bir durum değil." dedi.

9518537.jpg
Avukat Ömer Reşat Kayran

'ARALARINDA UZUN ZAMANDIR BİR SÜRTÜŞME VARDI'

Kaya Sabancı'nın kaptanı Kemal Kocaoğlan ise, "Kaya Bey yere düşüyor. Bana telefon açtı, beni buradan al diye. Ben de olay yerine gittim. Kendisi küfretmedim diyor ama aralarında uzun zamandır bir sürtüşme vardı." diye konuştu.

KAYA SABANCI KİMDİR?

Kaya Sabancı, Hacı Mehmet Sabancı'nın oğlu ve ailenin denizcilik sektöründe faaliyet gösteren firması YASA Holding'in sahibi Yalçın Sabancı'nın kardeşidir. Kaya Sabancı, 2004 yılından oğlu Cem Sabancı'nın trajik ölümünün ardından hayatını Amerika'da sürdürmeye başlamıştır.

Kaya Sabancı, iş dünyasındaki faaliyetlerine Miami'de kurduğu Kasa International Corp. adlı şirketle devam etmektedir. Sabancı'nın bu şirket üzerinden yürüttüğü ticaret faaliyetleri, onun iş hayatındaki başarısını ve etkinliğini sürdürmesini sağlamaktadır. Öte yandan, tatil zamanlarını değerlendirmeyi tercih ettiği yer ise Türkiye'nin Ege kıyılarıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN