Ev alma planı yapanlar dikkat! Yeni düzenleme onaylandı: Artık bankaya bile gitmenize gerek kalmayan

Ev alma planı yapanlar dikkat! Yeni düzenleme onaylandı: Artık bankaya bile gitmenize gerek kalmayan

Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Yeni düzenlemenin onaylanmasıyla beraber artık ev kredisi için bankaya bile gitmenize gerek kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından onaylanan "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi," tüketicilere büyük kolaylık sağlayacak önemli düzenlemeler içeriyor. 14 maddeden oluşan bu yasa teklifi, özellikle ev alım süreçlerini dijitalleştirmeyi ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

yeni-proje-3-001.jpg

EV ALIMLARI ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK!

Günboyu'nda yer alan habere göre, yeni düzenleme, tüketicilere kredi ve konut sözleşmelerini banka şubesine gitmeden elektronik ortamda imzalama imkanı sunuyor. Bu sayede, alıcılar müteahhitler veya bankalarla fiziksel temas olmaksızın, uzaktan sözleşme yapabilecekler. Bu yenilik, ev alım süreçlerini hem hızlandıracak hem de kolaylaştıracak.

yeni-proje-4.jpg

DAHA GÜÇLÜ TÜKETİCİ KORUMASI VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yasanın kabul edilmesiyle birlikte tüketicilerin ekonomik hakları daha da güçlendirilirken, dijitalleşmeyle birlikte artan online işlemlerin güvenliği için önemli adımlar atılmış olacak. Tüketiciler, bilişim veya elektronik haberleşme cihazları aracılığıyla kimlik doğrulama yöntemleri kullanarak sözleşmelere erişebilecekler. Bu yöntemler, sözleşmelerin güvenli ve geçerli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla getiriliyor.

yeni-proje-5.jpg

Yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüketicilerin ev ve kredi alım süreçlerini daha güvenli, şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlamaları hedefleniyor. Elektronik ortamda yapılan işlemler için ek güvenlik tedbirleri alınarak, tüketicilerin bilgi güvenliği maksimum seviyeye çıkarılıyor. Bu düzenlemeler, ev alımında tüketiciler için büyük bir rahatlık ve güvenlik sağlayacak nitelikte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN