Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e "Lübnan" çıkışı

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e "Lübnan" çıkışı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik başlattığı saldırının 'hukuksuz bir işgal girişimi' olduğunu söyledi. Bakanlık, BMGK'ye de işgale karşı gerekli önlemlerin alınması için çağrıda da bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan saldırısını "hukuksuz bir işgal girişimi" olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, BMGK'ye (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) de işgale karşı gerekli önlemlerin alınması için çağrıda da bulundu.

Bakanlığın açıklaması şöyle

"İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesi, hukuksuz bir işgal girişimidir. Bu saldırının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir.

YENİ GÖÇ DALGASI

Söz konusu saldırı, sadece bölge ülkelerinin değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef almaktadır. Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır.

BMGK'YE ÇAĞRI

BM Güvenlik Konseyi, uluslararası hukukun gereğini yapmalı ve Lübnan’ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri almalıdır. İsrail tarafından işlenen her suç, aynı zamanda uluslararası hukuka ve BM Şartı’na indirilen bir darbedir.

Diğer taraftan, bölgede sükunetin tesisi için atılması gereken başlıca adım Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. Gazze’ye barış getirilmesi, tüm insanlığın sorumluluğudur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN