Türkan Şoray'dan dikkat çeken açıklamalar! Sinemayı neden bıraktığını açıkladı: "Çok gençken beni öpüştürdüler"

Türkan Şoray'dan dikkat çeken açıklamalar! Sinemayı neden bıraktığını açıkladı: "Çok gençken beni öpüştürdüler"

Yeşilçam'ın usta kadın aktrisi Türkan Şoray, sinemayı neden bıraktığını açıkladı! Şoray, "Çok gençken beni çok öpüştürdüler" diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen bir etkinlikte, ünlü sanatçı Türkan Şoray, cezaevinde kalan mahkumlarla buluştu. Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sinema Genel Müdürü Birol Güven, etkinlikte yer aldı.

Türkan Şoray, daha önceki ziyaretinin etkilerine değinerek, "Canımsınız, birtanemsiniz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Yıllar önce buraya geldiğimde yaşadıklarım bende derin izler bırakmıştı. Onun için yeniden gelmek istedim. Sizlerle dertleşip, sohbet edelim istedim" ifadelerini kullandı.

Sanatçı, cezaevindeki mahkumlara bir gece önce yazdığı mektubu okuduktan sonra, yıllar önce rol aldığı "Mahpus" filmindeki Ümmühan karakterine de gönderme yaptı.

TÜRKAN ŞORAY'DAN UMUT VE SEVGİ VURGUSU

Oyuncu Türkan Şoray, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde mahkum kadınlarla buluştu

Şoray, filmlerindeki kadın karakterlerin her zaman zorlukların üstesinden geldiğini belirterek, "En önemlisi her zaman bir umut ışığının varlığıdır. O ışığı hep içimizde taşıyalım. Her ne kadar burada zor zamanlar geçiriyor olsanız da içinizdeki o ışığı hiçbir zaman kaybetmeyin. Hayat size bazen en zor yolları sunar ama bu yollar da sizi güçlendirir. Şu an yanınızda değiller ama çocuklarınız da var. Onlar geleceğimizin en büyük umudu. Çocuklarımıza düşmanlık, kin, nefret ve intikam almayı değil sevgi ve umudu öğretin. Çünkü onların hayatı her zaman değişebilir ve güzelleşebilir. Benim filmlerimde ve Yeşilçam'da olduğu gibi sonu güzel biten bir hikaye hep mümkündür" şeklinde konuştu.

Etkinlikte "I Will Always Love You" ve "Kum Gibi" şarkılarını seslendiren Şoray, cezaevi ortamında duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ayrıca, bir infaz koruma memuru, Şoray’ın klasik filmi "Al Yazmalım"ın müziğini sözlü olarak yorumladı.

Mahkumların sorularını yanıtlayan usta sanatçı, "Her şeye iyi niyetle bakmak, her şeye rağmen kendine güvenmek, her şeyi yapabileceğini kabullenmek, her güçlüğün altından kalkabileceğine inanmak, bunlar çok önemli hayatta. Ben bunları çok genç yaşlarda bilmiyordum ama hayatta zorluklar çıktıkça öğrendim. Şu an kendimi güçlü hissediyorsam, kendime olan güvenimden. Ben her zorluğun altından kalkarım. Bütün kadınlara da bunu tavsiye ediyorum. İçinizdeki güce güvenin" diye ekledi.

SİNEMAYI BIRAKMA SEBEBİNİ AÇIKLADI

Şoray, "Türkan Şoray Kanunları" ile ilgili soruları yanıtlarken, genç yaşlarda öpüşme sahneleriyle ilgili yaşadığı deneyimleri paylaştı ve zamanla değişen toplumsal normlara değindi. Şoray, "İlk sinemaya başladığım zamanlarda, çok gençken beni öpüştürdüler. Ne olduğunu bilmeden. Seyircimle olan bağım güçlendikten sonra toplumun bunu karşılayacağını bilemedim. Anlaşmalarıma 'öpüşme sahneleri olmaması' şartını koydurttum. Bu yıllarca böyle gitti. Hatta alay mevzusu oldu. Filmlerde tam böyle iki aşık öpüşürken kameralar başka yöne çevriliyordu. Televizyonlarda oynayan filmlerde bu tür sahneler artık çok var. İnsanlar yadırgamamaya başladı. Bir dönem geldi, dönem değişti, kadın hakları konuşulmaya başlandı. 1980'lerde bir kadın hareketi geldi Türkiye'ye. Bütün bunlar sinemadaki filmlere yansıdı. Ben de bir dönem sonra baktım ki başka çare yok. Yavaş yavaş gevşettik. Sonra da sinemayı bıraktım zaten" ifadelerine yer verdi.

Etkinlik sonunda Şoray’a mahkumlar tarafından yapılan özel bir tablo ve masa örtüsü hediye edildi. Ayrıca, etkinliğe katılan sanatçı ve müzisyen Sami Çelik, mini bir konser vererek Türk sinemasının sevilen şarkılarını birlikte seslendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN