Adliyedeki arbedede yeni iddia : 'Baro Başkanı'na muhalif olanlar saldırıyı önceden planladı'

Adliyedeki arbedede yeni iddia : 'Baro Başkanı'na muhalif olanlar saldırıyı önceden planladı'

İstanbul Barosu'nda 19-20 Ekim’de yapılacak seçimlere günler kala gerilim tırmanıyor. Yaklaşık 65 bin avukatın oy kullanacağı seçim öncesi Baro Başkanı Filiz Saraç’ın İstanbul Adalet Sarayı’na girişi sırasında arbede yaşandı. İddiaya göre Saraç, güvenlik geçişinde çantasını aratmak istemedi ve güvenlikle yanında bulunan avukatlar tartışmaya başladı. KARAR’ın ulaştığı bir iddia ise bu arbedenin Saraç’a muhalif avukatlar tarafından planlandığı, arbedede Saraç’ın da itilip kakıldığı yönündeydi.

SÜEDA İLKER

Türkiye’nin en büyük barolarından olan İstanbul Barosu, 19-10 Ekim tarihlerinde seçime gidiyor. Yaklaşık 65 bin avukatın üye olduğu baroda, başkanlık için 12 aday baronun yönetimi için rekabet edecek. Seçime bir aydan az bir süre kalmışken farklı adayları destekleyen avukatlar arasında yaşanan gerginlik adliye koridorlarına taşındı.

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Saraç’ın bulunduğu grupta bir tartışma yaşandı ve adliye içinde kurulan seçim standlarının bulunduğu ‘Atrium’ alanında da tartışmalar devam etti. Adliyede bulunan polis duruma müdahale ederek olayı yatıştırdı.

yeni-projesgshrehe.jpg

SORUN GÜVENLİK Mİ BAŞKANLIK MI?

Saraç’ın güvenlikten geçerken X-Ray cihazından çantasını geçirmek istemediği, bu sebeple de arbedenin güvenlikle Saraç’ın yanında bulunan avukatlar arasında yaşandığı iddia edildi.

KARAR’ın ulaştığı iddiaya göreyse konu güvenlik değildi…

Saraç’ın da içinde bulunduğu grup, adliyede kendisine muhalif bir başka grupla tartışmaya girdi ve bu tartışma sonucunda yumruklar havada uçuştu.

Adliye güvenliği ve polis konuya dair bilgi vermezken arbedenin içinde yer alan avukatlardan biri KARAR’a konuştu ve bu olayın baro yönetiminden memnun olmayanlar tarafından önceden planlanmış olduğunu öne sürdü. İsmini vermek istemeyen avukat, arbedede Saraç’ın da itilip kakılırken gördüğünü söyledi.

FİLİZ SARAÇ KİMDİR?

1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçilen Avukat Filiz Saraç, görevinden istifa ederek Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun kuruluşunda görev aldı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun İstanbul Barosu genel kurulu seçimlerini kazandığı 2002 yılında, yönetim kurulunda genel sekreterlik görevinde yer aldı. Bu dönemde kurduğu Sağlık Çalışma Grubu ile yürütülen çalışmaların koordinatörlüğünü yaptı. İstanbul Barosu 125. yıl Belgeseli’ni hazırlayan ekibin başkanlığını üstlendi.

2004-2006 döneminde, İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 6 yıl süreyle Yeditepe Üniversitesi’nde dersler verdi. 2006’dan bu yana Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak aldı. 2010-2012 döneminde staj eğitim merkezi yürütme kurulu üyeliği yaptı. 2017-2021 döneminde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Türkiye Kadın Hukuk Komisyonu Koordinatörlüğü ve Türkiye Barolar Birliği CMK komisyon başkanlığı yaptı.

“Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri”, “Deprem Hukuku” (ortak yazarlı), “Stajyer Avukatın Hak Ve Yükümlülükleri” (ortak yazarlı) adlı kitapları bulunan Saraç, afet hukukuna ilişkin makaleler kaleme aldı, ikinci üniversite olarak Acil Durum Ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Kadın hakları konusunda pek çok panel ve konferansta görev aldı.

2010 yılında halka temel hukuk eğitim amacıyla başlatılan “Hukuk Okur Yazarlığı” çalışmalarını meslektaşlarıyla birlikte 10 yıl sürdürdü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Maltepe Şubesi Onur Kurulu ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesidir. ‘Kamu Yararını Savunma Derneği’nin kurucusu ve onursal başkanıdır. 8 Mart 2020’de, 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN