İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı

Reuters'ın haberine göre, İsrail ordusu İran'dan İsrail'e doğru balistik füze fırlatıldığını bildirdi. Tel Aviv'de hava saldırısı sirenlerinin çaldığı ve Kudüs'te de uyarı sirenlerinin devreye girdiği belirtildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İran'dan atılan roketler nedeniyle tüm İsrailli sivillerin sığınaklarda olduğunu belirtti.

İsrail Ordusu'nun İran'dan İsrail'e doğru balistik füze fırlatıldığını bildirmesinin ardından Ürdün'ün hava sahasını uçuşlara kapattığı öğrenildi.

SALDIRI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu yaptığı yeni açıklamada, İran'ın saldırısının devam ettiğini belirterek İsraillilerden korunaklı alanlarda kalmaya devam etmelerini istedi.

Açıklamada saldırılarda can kaybı veya hasar olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

1kapakresim-001.jpg

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

İsrail Güvenlik Kabinesinin ABD'li üst düzey bir yetkilinin "İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki açıklamasının ardından "acil toplantı" kararı aldığı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberde, Güvenlik Kabinesi toplantısının yerel saatle 19.30'da yapılacağı belirtildi. Söz konusu toplantının Batı Kudüs'te bir sığınakta gerçekleştirileceği de ifade edildi.

"ABD SALDIRIYA İŞARET ETMİŞTİ"

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ile Orta Doğu'da gerilimin daha da artmasına ilişkin açıklama yapan ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığı şeklinde işaretlere sahip." ifadelerini kullanmıştı.

BIDEN ULUSAL GÜVENLİK EKİBİNİ TOPLADI

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Lübnan'a artan saldırılarının ardından giderek yükselen İsrail-İran gerilimine ilişkin ulusal güvenlik ekibini topladığı bildirildi.

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları başlamadan önce sabah saatlerinde ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi. Biden ile ulusal güvenlik ekibi, İsrail'in kendini savunmasına yönelik ABD'nin yardımlarını ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin son durumunu da ele aldı.

"İSRAİL KESİN YANIT VERECEK"

NTV’nin ABD Temsilcisi gazeteci Hüseyin Günay, ABD’li yetkilinin İsrail'in İran’a kesinlikle karşılık vereceğini aktardı.

Günay ayrıca, uzmanların İsrail’in demir kubbesinin bu kez işe yaramadığı görüşünde birleştiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN