Günlüğü 3.500 aylığı 100 Bin TL! 81 ilden sipariş yağıyor iş bittikçe başka şehre geçiyor: Bu paraya yine de kimse çalışmıyor

Günlüğü 3.500 aylığı 100 Bin TL! 81 ilden sipariş yağıyor iş bittikçe başka şehre geçiyor: Bu paraya yine de kimse çalışmıyor

Bu işi yapmanın günlüğü 3.500 aylığı 100 Bin TL olsa da yine de unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olmaya devam ediyor. Talebin yoğun olduğu mesleği yaşatmaya çalışan ustalar ise yeni çalışan bulamamaktan şikayetçi…

Erzincan'da taş işleyerek duvar inşa eden ustalar, aylık 100 bin lira kazanç sağladıklarını ifade ediyor. Ancak bu alanda çalıştıracak eleman bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Taş duvar ustalarının günlük kazançları ise 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında değişiyor.

erzincanda-calisan-bulamayan-tas-duvar-ustalari-3-001.jpg

Yaz aylarında Erzincan’da çalışan taş duvar ustaları, kış aylarında Muğla’ya giderek taş evler inşa ediyor. İnşaat sektöründe bu işi yapan ustaların sayısının her geçen gün azaldığı belirtiliyor. Mevcut ustalar ise genellikle randevu ile çalışarak hizmet sunuyor.

erzincanda-calisan-bulamayan-tas-duvar-ustalari-1-001.jpg

SANAT VE ZANAAT BİR ARADA

Taşları işleyerek sanata dönüştüren ustalardan biri olan Şakir Alkan, ev sahiplerine işçilik yaptıklarını belirterek, “Taşları çekiçle işleyip harçla duvar yapıyoruz. Güzel bir işçilik, eser ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi. Alkan, taş duvar ustalarının sayısının azalmasına dikkat çekti.

erzincanda-calisan-bulamayan-tas-duvar-ustalari-2-001.jpg

YÜKSEK KAZANCA RAĞMEN DEVAM EDEN İŞ GÜCÜ SORUNU

Cevdet Akar, 5 yıldır taş duvar ustalığı yaptığını belirterek, “Taşlar makineden geçmediği için biz elle yapıyoruz. Taşı istediğimiz şekle sokuyoruz. Bizim işimiz bu” şeklinde konuştu. Almanya’da yaşayan gurbetçi Hıdır Yıldız ise Erzincan’da ev yaptırdığını ve bahçesine taş duvar ördürmeyi tercih ettiğini aktardı. Yıldız, taş duvar ustası bulmanın oldukça zor olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN