Bu tür alın kırışıklığı meğer o ölümcül hastalığın belirtisiymiş! Bilim insanlarından çarpıcı araştırma

Bu tür alın kırışıklığı meğer o ölümcül hastalığın belirtisiymiş! Bilim insanlarından çarpıcı araştırma

Bir tür yaşlanma belirtisi olan kırışıklar, aslında bazı hastalığın işaretleri olabilir. Genetik duruma göre daha erken yaşlarda da oluşabilen alındaki kırışıklıklar, tehlikeli bir hastalığın habercisi olabilir. İşte detaylar...

Ciltte oluşan kırışıklar genellikle yaş almayla ilişkilendirilir. Genetik duruma ve cilt tipine göre kırışıklar daha erken veya daha geç yaşlarda da oluşabilir. Alın kırışıklığı da yaşlanmanın doğal bir parçası olarak karşımıza çıkar. Fakat bu durum, bazı hastalıkların da habercisi olabilir.

ALIN KIRIŞIKLIĞI HANGİ HASTALIĞIN İŞARETİ?

Medyatava'da yer alan habere göre, zaman içinde oluşan alın bölgesindeki çizgiler bir süre sonra derinleşir ve kalıcı hale gelir.

Uzmanlar, yaptıkları araştırma sonucu derin alın kırışıklıkları olan insanların kalp hastalığından hayatını kaybetme riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Çalışma sonucunda alındaki kırışıklıkların kişinin kalp hastalığından hayatını kaybetme riskinin 10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

20 yıllık çalışmanın sonuçları bunları gösteriyor. Aynı zamanda kaşın kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıklar, kalp hastalıkları veya felç gibi olası problemler için kırmızı bayrak niteliğinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN