Özgür Özel, Erdoğan'ı neden ayakta karşıladıklarını açıkladı: Makama saygısızlık yapmayacağımızı söylemiştik

CHP lideri Özgür Özel 5 yıl aradan sonra neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşıladıklarını açıkladı. "Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik" diyen Özel, "Konuşması bir parti genel başkanı konuşmasıydı o yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık" dedi.

Yeni yasama dönemine başlayan TBMM'de CHP'liler 5 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşıladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'lilerin Erdoğan'ı ayakta karşılamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Makama saygıda eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Konuşması bir parti genel başkanı sınırları içindeydi. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık" dedi.

Bu konuda bir grup kararı olmadığını belirten Özel, 15 ila 20 arasında vekilin kuliste beklemeyi tercih ettiğini belirtti.

Bundan sonra bu şekilde devam edeceklerini ifade eden Özel, "Seneye ya da ondan sonraki seneye ümit ediyorum ki AK Parti, CHP'li bir cumhurbaşkanı seçildiğinde aynı nezaketi gösterecek." diye konuştu.

'MECLİS'İ AÇMAKLA GÖREVLİ KİŞİYİ MAKAMA SAYGISIZLIK YAPMADAN KARŞILADIK'

Özgür Özel, Meclis'te yaşananlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanı'nın yeminine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ona uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik. Konuşma bir parti genel başkanı sınırları içindeydi, rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık. Biz Cumhurbaşkanı'nı, devletin başını, Meclis'i açmakla görevli kişiyi 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir şey yok.

'UMARIM AK PARTİ, CHP'Lİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİNDE AYNI NEZAKETİ GÖSTERİR'

Bunu çok uzun süredir ifade ediyordum. Sağ olsun arkadaşlarımız da bu konuda benzer düşündüler. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Hatta bir arkadaşımızın değerlendirmesi şu, 'Seneye ya da ondan sonraki seneye bizim Cumhurbaşkanımıza yapılmaması açısından önemli bir adım attık.' Seneye ya da ondan sonraki seneye ümit ediyorum ki AK Parti, CHP'li bir cumhurbaşkanı seçildiğinde aynı nezaketi gösterecekler.

Karara uymak istemeyen dışarıda kalabilir dedik. 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih ettiler. Bu partinin grup kararı değildi.

'DEVLET BEYLE EL SIKIŞMAKTAN KAÇINMADIK'

Akşam resepsiyona katılacağım. Bir kez daha ifade etmek isterim CHP bundan sonraki süreçte makamlara saygılı olacak. Ancak asla ve asla birilerinin beklediği, birilerinin tuhaf benzetmeler yaptığı gibi bir kelime eksik söylemek, bir santim eğilmek CHP'nin muhalefetinde yoktur. Hakaret etmeden en sert eleştirilerde bulunuruz. CHP bu ülkenin gelecekteki iktidar partisidir. 31 Mart'ın birinci partisidir. Bugün yapılan bütün anketlerin birinci partisidir.

Bugün Devlet Bey'in çok sert söylemleri var ama el sıkışmaktan kesinlikle kaçınmadık. Ancak akşam sorduğunuzda en net cevapları veririz, en sert eleştirileri yapmaya devam ederiz. El sıkışma önemlidir. Sayın Bahçeli bugün DEM Parti'nin Eş Genel Başkanı ile el sıkıştı, sohbet etti. Normalleşme herkese lazım. Türkiye'ye çok lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN