Çalışanlar tezgaha koymadan bitiyor! 3 tanesi 200 liraya düştü: Soğuk havayla beraber talep patlaması yaşanıyor

Çalışanlar tezgaha koymadan bitiyor! 3 tanesi 200 liraya düştü: Soğuk havayla beraber talep patlaması yaşanıyor

Çalışanlar daha tezgaha koymadan kapış kapış gidiyor! 3 tanesinin fiyatı 200 liraya düştü! Havaların soğumasıyla birlikte talep patlaması yaşanıyor...

Trabzon Balık Hali’nde balık sezonu tüm hızıyla devam ederken, özellikle palamut fiyatlarındaki çeşitlilik ve bolluk göze çarpıyor. Palamutun tanesi boyutuna göre 100 TL ile 3 tanesi 200 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, diğer balık türlerinde de artış yaşanıyor.

3 TANESİ 200 TL

Havalar serinledi, palamuda ilgi arttı

Balıkçı esnafından Mehmet Örseloğlu, palamut avının yeniden hız kazandığını belirterek, "Palamut şu anda iyi gidiyor. Bir ara avında eksilme olmuştu ancak şimdi bolluğu sürüyor. Palamut boy ve gramaj olarak daha da büyüdü tanesi 1 kilo kadar geliyor. Havaların bugünden itibaren serinledi, serinleyince satışlarda artıyor. Fiyatlarımız, palamut iriliğine göre tanesi 100 TL, küçükleri üç tane 200 TL, mezgit 100 TL, çinakop 200 TL, istavrit 75 TL, Hamsi Sinop taraflarından geliyor kilosu 175 TL. Sezonun ilk açıldığı günden bugüne kadar avlanma çok güzel geçiyor. Çok güzel bereketli palamutlar geliyor bunun yanı sıra diğer çeşitlerimizde çoğaldı diyebiliriz” diye konuştu.

PALAMUT SEZONU 1-1,5 AY DAHA DEVAM EDECEK

Havalar serinledi, palamuda ilgi arttı

Bir diğer balıkçı esnafı Ahmet Çoğalmış da havaların serinlemesiyle birlikte balığa olan ilginin arttığını vurgulayarak, “Palamut şu an bol. Havaların serinlemesiyle birlikte balığa ilgi arttı. Palamut fiyatlarımız iriliğine göre üç tane 200 TL, tane 100 TL, Hamsi 200 TL, istavrit 75-125 TL, mezgit 150 TL, Havaların soğumasıyla birlikte balığa daha çok talep geliyor sıcak havalarda pek talep olmuyor. İnşallah havaların böyle soğumasıyla birlikte palamudu 1,-1,5 ay daha yiyeceğiz" dedi.

Trabzon Balık Hali'nde balık sezonunun bu yılki verimli geçişi, hem balıkçıları hem de tüketicileri memnun ediyor. Serin hava koşullarıyla birlikte balık çeşitliliğinin daha da artması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN