Balkanlarda tadana Türkiye’de dükkan açtırır! Yapımı çok basit ama taliplisi çok fazla! İşte patatnik tarifi…

Balkanlarda tadana Türkiye’de dükkan açtırır! Yapımı çok basit ama taliplisi çok fazla! İşte patatnik tarifi…

Balkanlar'ın meşhur lezzetinin tadına bakan Türkiye'de dükkan açmak istiyor. Yapımı son derece basit lezzeti bir o kadar unutulmaz. Deneyen pişman olmuyor denemeyen nereden bulsam diye dört dönüyor. İşte patatnik tarifi…

Patates, soğan ve baharatların muhteşem uyumuyla ortaya çıkan efsanevi bu börek Balkan mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor deneyenler asla vazgeçmek istemiyor. İşte patatnik tarifi…

PATATNİK TARİFİ

Malzemeler

4-5 adet patates

1 adet soğan

2-3 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Balkanların meşhur yemeği! Un yok, yufka yok... Patatesle yapılıyor, börek gibi oluyor: Üstelik çok pratik

PATATNİK NASIL YAPILIR?

  • Patatnik tarifi için öncelikle patatesleri ve soğanı rendeleyin. Rendeledikten sonra fazla suyunu almak için bir temiz bezle sıkın.
  • Rendelediğiniz patates ve soğanı bir kapta birleştirin. Üzerine unu, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. İyice karıştırın.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Karışımdan bir kaşık alıp tavaya dökün ve ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın. Her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
  • Kızaran patatnikleri kağıt havlu üzerinde fazla yağını almak için bekletin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN