O AB ülkesi, Schengen'i askıya aldı: Sınır kontrolleri başladı! Artık her isteyen ülkeye giremeyecek

O AB ülkesi, Schengen'i askıya aldı: Sınır kontrolleri başladı! Artık her isteyen ülkeye giremeyecek

Bir Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin kara sınırı kontrollerini sıkılaştırma kararı, komşu AB ülkelerinin tepkisini çekti. Komşu ülkeler, geri gönderilen hiçbir göçmeni kabul etmeyeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Almanya'nın tüm kara sınırlarında kontrolleri sıkılaştırma kararına komşu ülkeler eleştirilerini dile getirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'e göre, bazı sınırlarda halihazırda uygulanmakta olan kontrolleri genişleten karar, düzensiz göçü engellemeyi amaçlıyor.

almanya-schengeni-askiya-aldi-mi-almanya-schengeni-iptal-etti-mi-3.jpg

"ALMANYA'NIN KARARI YASA DIŞI"

Euronews'te er alan habere göre, Polonya Başbakanı Donald Tusk, bu kararın Polonya açısından kabul edilemez olduğunu belirtti. kararın Schengen bölgesinin büyük ölçüde askıya alınması anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Donald Tusk, "Berlin'in bu kararlarından etkilenecek diğer ülkelerden bu konuda Avrupa Birliği içinde harekete geçilmesi için acilen istişarede bulunmalarını isteyeceğiz" dedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Gernard Karner, Almanya'nın kararının yasa dışı olduğunu ve Avusturya'nın Almanya tarafından reddedilen göçmenleri kabul etmeyeceğini söyledi.

Bununla birlikte, Almanya'nın Avrupa'daki en büyük sorun olan yasa dışı göç konusunu ele almasından memnuniyet duyduğunu da belirtti.

almanya-schengeni-askiya-aldi-mi-almanya-schengeni-iptal-etti-mi-1.jpg

"KİMSEYİ KABUL ETMEYECEĞİZ"

Gernard Karner, "Yasa dışı şeylerin olması kabul edilemez. Anayasal bir devlette yaşıyoruz ve eğer Almanya bunu planlıyorsa, o zaman bu şekliyle yasa dışıdır. Dolayısıyla kimseyi kabul etmeyeceğiz, kimseyi geri almayacağız. Burada sıfır hareket alanı var" açıklamasında bulundu.

Tüm Alman sınırlarındaki geçici kontroller, mültecilerin geri gönderilip gönderilemeyeceği konusunda şiddetli bir tartışmaya yol açtı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Koalisyon olarak bizim için önemli olan, düzensiz göçle mücadele için halihazırda bir dizi önlem başlatmış olmamızdır" dedi.

Nancy Faeser, "Dünden bu yana tüm kara sınırlarında sınır kontrolleri yaptık. Ekim ayından bu yana Çekya, Polonya, Avusturya ve İsviçre ile sınır kontrollerimiz var. O tarihten bu yana 30.000 sınır dışı işlemi gerçekleştirdik. Büyük bir sınır dışı etme ve geri gönderme başlattık" dedi.

almanya-schengeni-askiya-aldi-mi-almanya-schengeni-iptal-etti-mi-4.jpg

FESTİVALDEKİ TERÖR SALDIRISINI SURİYELİ GÖÇMEN YAPMIŞTI

Sınır kontrolleri 6 ay sürecek. Almanya'nın komşularının çoğu, serbest ticaret ve seyahat ilkelerine dayanan Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üyeleri. Avrupa'nın kalbinde yer alan ve AB'nin ekonomik lokomotifi olan Almanya, diğer üye devletlerden daha fazla sayıda ülkeyle sınır paylaşıyor.

2024 Ağustos ayında Solingen'deki bir festivalde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralanmıştı. Bıçaklı saldırıyı üstlenerek gözaltına alınan kişinin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi olduğundan şüphe edilen Suriyeli olduğu belirtildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, 26 yaşındaki saldırganın iltica başvurusu reddedilmişti ve geçen yıl Avrupa Birliği'ne (AB) ilk giriş yaptığı Bulgaristan'a gönderilmek üzere sınır dışı edilmesi gerekiyordu ancak ortadan kaybolduğu için sınır dışı edilemedi.

Bıçaklı saldırı, göç ve sınır dışı etme konularında hükümete yönelik eleştirileri yeniden canlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN