BASKİ, esnaf ve vatandaşların mağduriyetini gideriyor

BASKİ, esnaf ve vatandaşların mağduriyetini gideriyor

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi(BASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ege Mahallesi Demirciler Caddesi’nde geçmiş yıllarda yapılan mazgal ve yağmursuyu hatlarının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Yağmur yağdığında su baskınlarına yol açan yetersiz ve uygun ölçü ile aralıklarda olmayan mazgallar ve yağmur suyu hatlarının değişimine başladıklarını söyleyen Öztürk, bölgede bir daha yağmurla ilgili sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) geçmiş yıllardan beri kronikleşmiş hale gelen alt yapı sorunlarıyla ilgili hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Karesi’ye bağlı Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak’ın talebi doğrultusunda bölgede inceleme yapan BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, mazgal ve yağmursuyu hatlarının yetersiz, uygun ölçü ya da aralıklarla olmadığını, olanların da DSİ Genel Müdürlüğünce yapımına ara verilen Çay Deresi Islah çalışmalarında bağlantılarının yapılmadığını tespit ettiklerini dile getirdi. Yağmursuyu hatlarının geçmiş yıllarda uygun çapta ve özellikle borular ile yapılmadığına da dikkat çekildi. Yağmur yağdığında bölgede yaşanan su baskınlarını çözmek için harekete geçen BASKİ ekipleri bölgede hummalı bir çalışma başlattı.

YAĞIŞLARDA TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün talimatı doğrultusunda Ege Mahallesi Cüceler Sokak başında bulunan demir mazgalın uygun çapta ve uygun borudan imal edilmemiş olan kısmının değişimine başlandı. Sırasıyla bölgede bulunan tüm yağmursuyu hatlarının gerek çaplarının değişim çalışmaları, mazgal değişimleri, yeni mazgal yapımları tamamlanmasıyla bölgede yağışlarda oluşan taşkınların önüne geçilerek oluşacak yağışlı zamanlarda bölgede bulunan esnafların ve vatandaşların yaşanacak mağduriyetlerinin giderilmesi hedeflendi.

“İLK YAPACAĞIMIZ İŞ IZGARALARI İŞLER HALE GETİRMEK

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Erdoğan Öztürk “Balıkesir’imizin en işlek caddelerinden biri olan Demirciler Caddesi’nde Balıkesir genelinde yaşanan sorunlardan birini daha yaşıyoruz. Normalde şehrimizde kanalizasyon hatlarıyla, yağmursuyu hatları birlikte çalışıyor. Yapmamız gereken ilk şeylerden biri de bu hatları ayrıştırmak. Hatların ayrıştırılması, bazı ızgaraların görev yapmaması var. Dolayısıyla burası da en çukur yapılardan biri. Yoğun yağmurlar sonrası bu durumdan etkilenen esnafımızdan çok sayıda şikâyetler geliyor. Bu ızgaraların görev yapmadığı, burada su birikmesi sonucu işletmelerin içine kadar ciddi sızmalardan, yığılmalardan bahsediyorlar. Dolayısıyla ilk yapacağımız bu ızgaraları işler hale getirmek. ”ifadelerini kullandı.

“BİZ ESNAFLAR OLARAK YILLARDIR MAĞDUR OLDUK”

Yağmur nedeniyle bölgede yaşanan su baskınlarının kendilerini mağdur ettiğini söyleyen esnaf Latif Ata “Her yağmur yağdığında biz buradaki esnaflar olarak mağdur oluyoruz. Arabalar geçtiğinde daha çok su içeriye kadar ilerliyor. Sular diz kapaklarımıza kadar geliyor. Telefoncu olan komşum var, onun da malzemeleri yandı ve çok mağdur oldu. Bu uzun süreden beri devam eden bir şey. Biz daha önce de söyledik ama hiç ilgilenen olmadı. Başkanımız bir şikâyetimiz üzerine hemen geldi. Çok sağ olsunlar, ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederiz.” dedi.
Esnaf Süleyman Ulu “Aracım suyun altında kaldı. Kendim kılıflarını söktüm, koltuklarını boşaltıp kuruttum.” diyerek su baskınları nedeniyle yaşadığı sorunlardan bahsetti.

“DESTEKLERİNDEN DOLAYI BASKİ MÜDÜRÜMÜZE VE AHMET BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”

Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak “Bizim yağmurla ilgili çok ciddi problemlerimiz vardı. Özellikle geçenki yağmurda köylü garajı, kaldırımlar da dâhil olmak üzere görünmüyordu. Muhtarlığı ikinci kez su basıyor, depomu da ikinci kez su basıyor. Daha önce geçen yıl yağan yağmurda burayı su bastığından kedi yavrularımı yürüyemediklerinden dolayı boğularak dört tanesini kaybettik. Anneleri kendini koltuğun üzerine çıkarak kurtarmış ama yavrularını taşıyamadığından dolayı yavru kedileri kaybetmiştik. Mahallemizde bir bağlantı var. O bağlantının biz dereye bağlı olduğunu biliyorduk fakat yapraklarla ya da yağmurda gelen pisliklerle tıkandığından dolayı dereye gitmediğini düşünüyorduk. Bugün öyle olmadığını öğrendiğimde çok üzüntü duydum. Sayın BASKİ Genel Müdürüm de onunla ilgili çalışma yapacak. Dere bağlantısı kurulduktan sonra sanırım su artık dereye tahliye olacak ki buralarda bir yığılma ya da su basma riskimiz olmayacak. Bana bu konuda destek verdikleri için BASKİ Genel Müdürümüz Erdoğan Bey ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

“BURADA BİR DAHA YAĞMURLA İLGİLİ BİR SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Demirciler Mahallesi’nde ‘Köylü Garajı’ diye bilinen bölgede yapılmaya başlanan çalışmalarla ilgili bilgi veren BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk “Burası da yine bu bölgenin en çukur yapılarından biri. Yağmur sırasında ciddi yığılmalar oluyor. Buradan suyu alıp karşıdan Çay Deresi’ne kadar götüreceğimiz deşarj hatlarını da en geç bir ay içerisinde imalatlarını tamamlayacağız. Burada bir daha yağmurla ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN