Geliyor, gelmekte olan... İstanbul bu kış kara doyacak! Ünlü meteorologdan kar açıklaması

Geliyor, gelmekte olan... İstanbul bu kış kara doyacak!  Ünlü meteorologdan kar açıklaması

İstanbulluların merakla beklediği soruya uzman isimden yanıt geldi. Geliyor, gelmekte olan... İstanbul’a bu yıl kar yağacak mı? Ünlü meteorologdan kar açıklaması. İstanbul bu kış kara doyacak...

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte İstanbul’da yaşayanlar kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğini merak etmeye başladı. Her yıl olduğu gibi bu kış da "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorusu gündemde. Meteorolog Bünyamin Sürmeli, bu kış için önemli açıklamalarda bulunarak kar yağışının beklentilerini değerlendirdi. Peki, bu kış İstanbul nasıl bir hava durumu ile karşılaşacak?

2024-2025 KIŞI NASIL GEÇECEK?

Ekran görüntüsü 2024-10-01 075013

Mynet'in haberine göre; Bünyamin Sürmeli, geçtiğimiz kışın kar yağışı açısından bekleneni vermemesine rağmen barajların toparlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Geçen kış o kadar soğuk göremememize, o kadar kar yağışı alamamamıza rağmen çok kötü durum olan barajlarımızı iyi toparlayarak çıktık kıştan. Bu aslında sıra dışı bir yağışı anlatıyor. Bu kış için o sıra dışılık yok.

Modellerin yüzde 76-77'si diyor ki İstanbul bir şekilde kar alacak. Şiddetinden bağımsız bir şekilde söylüyoruz. Bunun içerisindeki en yüksek olasılık da hafif-orta seviye ihtimali en yüksek noktada görünüyor. Yani kuvvetli kar, ağır kar alma ihtimalimiz yok mu? Yüzde 12-13'lerde mevcut. Ama en yüksek olasılık; kar yağma ihtimali çok yüksek ve kar olması halinde, beyaz örtü olması anlamını taşıyor bu söylediğimiz, hafif ve orta seviye bir kış görebileceğiz, kar görebileceğiz sonucu çıkıyor bu hem istatistik ve iklimsel modelleri bir araya getirip ortalamasını aldığımızda. Bu da biraz ümitlendirici."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN