Beyaz yumurta mı daha iyi kahverengi mı? Yıllardır tartışılıyordu, farkı ortaya çıktı

Beyaz yumurta mı daha iyi kahverengi mı? Yıllardır tartışılıyordu, farkı ortaya çıktı

Yumurta tüketen herkesin merak ettiği “Beyaz yumurta mı daha iyi kahverengi mı?” sorusuna yanıt geldi. Peki hangisi daha sağlıklı? Besin değerlerinde fark var mı? Yıllardır tartışılıyordu, farkı ortaya çıktı...

Yıllardır mutfaklarda tartışma konusu olan beyaz ve kahverengi yumurtaların hangisinin daha iyi olduğu sorusu, nihayetinde bilimsel bir yanıt buldu. Yapılan araştırmalar, bu iki yumurta türü arasındaki farkları ve hangisinin daha sağlıklı olduğunu ortaya koydu.

Kahverengi Ve Beyaz Yumurtanın Farkları - Altun Blog

YUMURTA RENKLERİNİN KAYNAĞI

Yumurtaların rengi, tavukların genetik yapısıyla doğrudan ilişkilidir. Beyaz yumurtalar genellikle beyaz tüylü tavuklardan, kahverengi yumurtalar ise kahverengi tüylü tavuklardan gelir. Ancak, bu renk farkının besin değerleri üzerinde önemli bir etkisi bulunmadığı bilimsel olarak kanıtlandı.

BESİN DEĞERİ AÇISINDAN FARKLAR

Araştırmalar, beyaz ve kahverengi yumurtaların besin değerleri açısından neredeyse eşit olduğunu gösteriyor. Her iki yumurta da protein, vitamin ve mineral bakımından zengin. Ancak, bazı tüketiciler kahverengi yumurtaların daha besleyici olduğunu düşünebilir. Bu algı, kahverengi yumurtaların genellikle daha büyük ve daha pahalı olmasından kaynaklanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN