Google tercihini yaptı: Android 16'nın ismi 'Baklava'

Google tercihini yaptı: Android 16'nın ismi 'Baklava'

Google, Android 16'yı tanıtmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar piyasaya sürülen Android işletim sistemleri, Kitkat gibi çeşitli tatlı isimleriyle anılmıştı. Google, Android için bu kez 'Baklava' adını tercih etti.

Google, Android için tatlı isimlerini tercih ediyor. Android işletim sistemi daha önce donut, eclair ve KitKat gibi isimlendirmelerle karşımıza çıkmıştı. Sızan bilgiler Android 16'nın isminin Baklava olacağını gösteriyor.

Android Authority'nin aktardığına göre Android 16'nın kod adının Baklava olduğunu gösteren bazı kanıtlar var. Görüş aldıkları bir kaynağa göre, Baklava gerçekten de Android 16'nın tatlı adı olarak belirlendi.

Google, Android 15 için Vanilla Ice Cream yani Vanilyalı Dondurma adlandırmasını tercih etmişti. Google henüz Android 16'nın çıkış zaman çizelgesini duyurmadı.

Ancak platformun çıkış geçmişine bakılırsa 2025'in 4. çeyreğinde çıkması bekleniyor. Referans olması açısından, Android 15 için ilk Geliştirici Önizlemesi Şubat 2024'te yayınlandı. Android 15 Beta 1, Nisan 2024'te yayınlandı ve kararlı Android 15 güncellemesinin Ekim 2024'te yayınlanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN