Emniyet Genel Müdürü'nden Elif Çakır'a 'özür' telefonu

Emniyet Genel Müdürü'nden Elif Çakır'a 'özür' telefonu

KARAR yazarı Elif Çakır sosyal medya hesabından, Bursa’da maruz kaldığı gözaltı skandalı sonrası Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'tan özür telefonu aldığını duyurdu. Çakır, yaşanan usulsüzlükle ilgili somut adımlar atılmasını ve sorumlular hakkında soruşturma başlatılmasını Demirtaş'tan talep etti.

KARAR Gazetesi yazarı Elif Çakır, geçtiğimiz günlerde Bursa’da yaşadığı skandal gözaltı sonrası sosyal medya hesabından Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın özür telefonu aldığını duyurdu. Çakır, paylaşımında Emniyet Genel Müdürü’nün İçişleri Bakanı’nın selamlarıyla kendisini aradığını ve yaşanan olay nedeniyle hem kendi adına hem de teşkilat adına özür dilediğini belirtti. Ancak Çakır, kişisel ve sözlü özrü kabul etmek yerine, olayın sorumlularının ortaya çıkarılması ve resmi bir adım atılması gerektiğini dile getirdi.

Elif Çakır, hakkında "yakalama kararı" olduğu iddiasıyla Bursa’da beş kişilik polis ekibi tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltı sürecinde hastanede sağlık kontrolüne götürülen Çakır, ardından Emniyete sevk edilmişti. Yaklaşık 2 saat süren kötü muamele sonrası, gözaltının "isim benzerliği" nedeniyle yapıldığı açıklanmış ve yazarımız serbest bırakılmıştı.

Olayın medyaya yansıması üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü, gerçek dışı bir açıklama yaparak "Gözaltı işlemi yapılmadı, şahsı davet ettik, kendisi geldi" ifadelerini kullanmıştı. Bu örtbas girişimi, büyük tepki çekmiş ve siyasi parti liderleri ile birçok kanaat önderi yaşananları "skandal" olarak nitelendirmişti.

İKİ GÜNLÜK SESSİZLİĞİN ARDINDAN GELEN TELEFON

Elif Çakır, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın telefonla kendisini arayarak özür dilediğini açıkladı. Demirtaş, görüşmede "İçişleri Bakanımızın selamlarıyla arıyorum" diyerek Çakır’dan yaşananlar için hem kendi hem de teşkilat adına özür diledi.

Ancak Çakır, özür açıklamasının ardından iki günlük sessizlik ve yaşanan usulsüzlükler nedeniyle sitemde bulunduğunu belirtti. Samimi ve içten özür sözleri için teşekkür etse de, kişisel ve sözlü bir özrü kabul etmek yerine devletin tüm vatandaşlarını eşit tutan somut bir adım atılmasını beklediğini ifade etti.

ÇAKIR: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Yazarımız Çakır, maruz kaldığı kötü muamele ve usulsüzlüğün sorumlularının ortaya çıkarılması ve kamuoyuna yanıltıcı bilgi veren kişi ve makamlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını vurguladı. Olayla ilgili idari bir soruşturma açılması gerektiğini dile getiren Çakır, "Bu durumda özrü kabul edeceğim" diyerek, yetkililerden yaşanan skandalın üzerinin örtülmemesi için adım atılmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN